Rutka Bori és az Alma együttes zárja a Gyerek Sziget 2019-es programsorozatát

Utolsó idei hétvégéjére várja a családokat a Generali Gyerek Sziget. A június 22-23-i záró napokon fellép a Rutkai Bori Band és az Alma együttes, valamint lesz Minimax fesztivál is a Hajógyári-szigeten.

A nagyszínpadon Rutkai Bori és Bandája szombaton zenél, utánuk az Aranyszamár Bábszínház állítja színpadra Pom Pom és barátai történetét. Vasárnap a Minimax fesztivál keretében lesz Kicsi Gesztenye Klub, fellép az Apacuka, a Mintapinty, Bíró Eszter és az Alma együttes.

Alma Együttes
Az Alma Együttes Is Fellép A Gyerek Szigeten / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

Mint írták a szervezők közleményükben, a programok között szerepel a Vadonleső interaktív természetismereti játék, amely arra tanítja meg a gyerekeket, mit érdemes tudniuk a vadon élő védett állatok és növények megőrzéséről. Azonban az év emlőséről, a hiúzról is sok érdekesség kiderül.

A Gyerek Paradicsom helyszínen a Magtól magig programon is tanulhatnak a kicsik a környezetükről, arról, miért jó, ha ilyen sokféle növény van, és miért kell megőriznünk őket. A Vakáció játékgyárból saját maguk által készített kincseket is hazavihetnek: gyurmasütit gyúrhatnak, játékká változtathatják a tojástartót, a vécépapír-gurigát és a krumplit is.

A Kézműves Palotában a záró hétvégén többek közt a habkarton-építészetet lehet kipróbálni, de a Cserkésztábor is várja az alkotni vágyókat. Szintén a táborban rendeznek számháborút, végig lehet menni az akadálypályán és a lurkók kedvenc meseszereplőiknek segíthetnek a Meseerdőben.

A gyerekek átvették a hatalmat a Hajógyári-szigeten – Elstartolt a Gyerek Sziget

A Gyerek Sziget az ország legnagyobb és legsokszínűbb gyerekrendezvénye, ahol nincs olyan, hogy valaki ne találná meg a kedvére való programot. Ilyenkor júniusban egy hónapra minden hétvégén egy kalandokkal teli hellyé alakul a Hajógyári-sziget, ahol tényleg minden a lurkókról szól.

El lehet utazni Kukutyinba is, ahol régi mesterségekkel lesz alkalom ismerkedni. A Történelmi Játszótér a nyolcvanas évekbe repít vissza: családi társas vetélkedő formájában mindenki felidézheti, milyen volt, amikor sms és chat helyett a gyerekek cédulákkal üzentek szüleiknek. Lesz itt úttörőgombóc, korabeli pénzek és ajándékok is.

Az ajánló kiemelte, hogy a kis szakácsok a Kerek Perec sátornál kipróbálhatják, milyen egy étteremben tevékenykedni, tortát készíteni, sztárséfként vagy pincérként dolgozni.

A No Comment Tánctanoda a Mozgás Akadémián várja az érdeklődőket, jelen lesz a Rippel Brothers akadémia, de Foci-sziget és Bringás Kalandpark is üzemel. A gyerekprogramok idején a szülők igénybe vehetik a Generali Szűrőbusz ingyenes vizsgálatait.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk