Hadházy Ákos pert nyert az Origo és a Ripost ellen négy év után

Az Origo és a Ripost összesen 1,8 millió forintnyi sérelemdíjat köteles megfizetni Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek, valamint az ítéletet is le kell közölniük.

40 év alatt vették meg a szülei

Négy évvel ezelőtti cikkekben állított valótlanságok miatt nyert pert Hadházy Ákos az Origo és a Ripost ellen, a két lap összesen 1,8 millió forintnyi sérelemdíjat köteles megfizetni, illetve az ítéletet is le kell közölniük. A sérelemdíjból 300 ezer forint illeti meg Hadházyt, aki közszereplőként többet köteles tűrni, az összeg többi részét szülei kapják.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő táblás performansza a 2020-as tavaszi ülésszakán / Fotó: Béli Balázs

Erről Facebook-oldalán írt Hadházy Ákos, aki részletezte is, miről van szó: a két lap azt állította, hogy szülei strómanként részt vettek egy törvénytelen földügyletben. Valójában viszont 40 év alatt, apránként vették meg a mai napi saját maguk által művel 6,5 hektárnyi szőlőt, és semmiféle illegális földügyletben nem vettek részt.

Örül, hogy győzött az igazság

Hadházy szerint ennyiből kreált a „revolvermédia Hazdházy-klánt, mesés birtokot”, illetve ez alapján írta azt, hogy „Twickel báró strómanjai” lennének.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

“Bár örülök, hogy győzött az igazság, a majdnem négy évig tartó peres eljárás sajnos nem old meg semmit” – írta bejegyzésében Hadházy.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

“Minden nap hallom felheccelt emberektől, hogy «bezzeg a Hadházy benne volt a földmutyiban» meg hogy (sic!) milyen sok földünk van” – tette hozzá.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból