Hadházy Ákos pert nyert az Origo és a Ripost ellen négy év után

Az Origo és a Ripost összesen 1,8 millió forintnyi sérelemdíjat köteles megfizetni Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek, valamint az ítéletet is le kell közölniük.

40 év alatt vették meg a szülei

Négy évvel ezelőtti cikkekben állított valótlanságok miatt nyert pert Hadházy Ákos az Origo és a Ripost ellen, a két lap összesen 1,8 millió forintnyi sérelemdíjat köteles megfizetni, illetve az ítéletet is le kell közölniük. A sérelemdíjból 300 ezer forint illeti meg Hadházyt, aki közszereplőként többet köteles tűrni, az összeg többi részét szülei kapják.

Hadhazy Akos Per Origo Ripost Kormanymedia Foldmutyi
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő táblás performansza a 2020-as tavaszi ülésszakán / Fotó: Béli Balázs

Erről Facebook-oldalán írt Hadházy Ákos, aki részletezte is, miről van szó: a két lap azt állította, hogy szülei strómanként részt vettek egy törvénytelen földügyletben. Valójában viszont 40 év alatt, apránként vették meg a mai napi saját maguk által művel 6,5 hektárnyi szőlőt, és semmiféle illegális földügyletben nem vettek részt.

Örül, hogy győzött az igazság

Hadházy szerint ennyiből kreált a „revolvermédia Hazdházy-klánt, mesés birtokot”, illetve ez alapján írta azt, hogy „Twickel báró strómanjai” lennének.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

“Bár örülök, hogy győzött az igazság, a majdnem négy évig tartó peres eljárás sajnos nem old meg semmit” – írta bejegyzésében Hadházy.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

“Minden nap hallom felheccelt emberektől, hogy «bezzeg a Hadházy benne volt a földmutyiban» meg hogy (sic!) milyen sok földünk van” – tette hozzá.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból