Csecsenföld elnökét, Ramzan Kadirovot azért bírálják, mert olyan fényképeket és bejegyzéseket hamisított, amelyek szerint Ukrajnában tartózkodik, miközben kiderült, még Oroszországban van.

A Csecsen Köztársaság jelenlegi vezetője az ukrajnai harcokban eltöltött idejével büszkélkedett, és közzétett egy fotót, amin egy benzinkút mellett térdelt, és gépfegyverrel az oldalán imádkozott, írja a Daily Star.

Azonban a kép hátterében látható Pulsar logóból kiderült, Ramzan Kadirov valójában nincs is Ukrajnában. Ugyanis a Pulsar egy olyan benzinkút, amely csak az Orosz Föderációban létezik.

Ramzan Kadirov Csecsen Elnok Baki Orosz Ukran Haboru Dezinformacio 1
Kadirov azt állította, hogy közvetlenül az ostromlott Mariupol városán kívül van, de úgy tűnik, hogy az orosz morál megerősítésére tett kísérletei visszafelé sültek el.

A közösségi oldalain megjelent egy másik bejegyzésben azt írta, hogy Ukrajnába küldött csapatokkal találkozik, valójában pedig egy orosz tisztviselőt látott vendégül Csecsenföld fővárosában, Groznijban.

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben, a másodikról ebben, a harmadikról pedig ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet