Bár minden zöldségfajtának vannak egészségügyi előnyei, némelyikük nagyon különleges, például a hagyma.

A hagyma köztudottan támogatja a szív, a csontok és a bélrendszer egészségét, de sok más előnye is van, amelyen sokan meglepődhetnek. Ha azonban érzékeny vagy a hagymára, a felsorolt pontok alkalmazása előtt tanácsos orvoshoz fordulni.

A Bright Side összegyűjtötte a hagyma hatásait, amit akkor gyakorol a szervezetünkre, ha mindennap fogyasztasz belőle.

Növeli a termékenységet

Hagyma.egeszsegugyi.hatasai.6
A múltban a férfi meddőséget vizsgálatokkal, műtétekkel és sok vizsgálattal kezelték – de most már egyszerűen hagymalevet is ihatunk. A sokféle antioxidáns (amely a hagymában bőven van) használata az „új hullám” a termékenység hatékonyságának növelésére, ráadásul ez egy természetes módszer.

Segítik az orrmelléküregeinket

Hagyma.egeszsegugyi.hatasai.5
Az orrvérzés folyamatának megállítására és lelassítására remek módszer, ha hasznunkra fordítjuk a hagyma hatásait! Egyszerűen fogd meg a hagyma egyik felét, és helyezd közvetlenül az orrlyukaid alá, majd lélegezd be. A hagyma C-vitamint és bioflavonoidokat tartalmaz, amelyek kevésbé érzékennyé teszik az orrunkat a vérzésre.
Egy másik előnyös hatás, hogy jól használhatók, ha az orrunk el van dugulva. A hagyma fellazítja az orrjáratokat, így könnyebben kapunk levegőt.

A depresszió megelőzése és a hangulat javítása

Hagyma.egeszsegugyi.hatasai.4
A hagyma folátot tartalmaz, ami a B9-vitamin másik megnevezése, és ez a vitamin segít megelőzni a depressziót és javítja a hangulatot azáltal, hogy lebontja a homocisztein nevű aminosavat.
Leegyszerűsítve, ez a kedvezőtlen aminosav nem engedi, hogy a szervezet jó közérzet hormonokat termeljen. Ezért van a hagyma, hogy letörje, és az agy elegendő tápanyaghoz jusson.

A nyers hagyma rágcsálása segít a fogszuvasodás megelőzésében

Hagyma.egeszsegugyi.hatasai.3
Kétségtelen, hogy a hagyma segíthet megelőzni a betegségeket a szervezetben, de számos jótékony hatással van a száj egészségére is. A nyers hagyma rágása erősebbé teszi a fogakat, és megvédi a szájban lévő baktériumokat.
Egyszerűen rágj egy hagymát 2-3 percig, mert ez segíthet megelőzni a fogszuvasodást is.

A hagyma megelőzi a megfázást és az influenzát

Hagyma.egeszsegugyi.hatasai.2

Luke Coutinho egészségügyi szakértő szerint a hagyma segíthet megelőzni a megfázást, a köhögést, a lázat és a torokfájást. Hogyan csináld?

  • Vágd fel a hagymát apróra.
  • Áztasd ivóvízbe 6-8 órára
  • Vegyél 3-4 evőkanállal naponta háromszor.

A hagyma segít a fülfájásban

Hagyma.egeszsegugyi.hatasai
Fülünk testünk egyik legérzékenyebb szerve. Számos ok miatt fájhat, mint például a hangos zajok és a repülőn való utazás, és egyes orvosok fülcseppek használatát javasolják a fájdalom enyhítésére. Azonban a főtt hagyma is segíthet – és mi lenne jobb módszer, mint a természetes módszer? Így csináld:
  • A hagymát vízben puhára főzzük.
  • Tedd egy ruhára, majd a füledre.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.