A szigetelőanyagok piaca napjainkban igencsak szélessé vált, a választás viszont többek között ebből is kifolyólag egyre nehezebb. Sokan esküdnek a hagyományos, jól ismert alternatívákra is, viszont az eredmények olykor elmaradnak a vártól.
Nem beszélve a körülményes, bonyolult procedúrákról, ami a beépítéssel jár. A jó hír azonban, hogy a fejlődés e téren sem marad el a 21. században.

Röviden a nanotechnológiáról

Hogy mi köze a nanotechnológiának és az űrversenynek egymáshoz? A kettő lényegében együtt jött létre. Csak utóbbi esetben mindenki nyer, aki benevez. A nanotechnológia olyan alapanyagot fejlesztett ki, ami a szélsőséges meleg és hideg esetén is hatékony alternatívát képez.

Jó példa például a katari forratag, ahol a labdarúgó-világbajnokságnak döntőt adó stadionban is jelesre vizsgázott. Sőt, ilyen körülmények között talán még jobban is teljesített, hiszen a közvetlen napsugárzással szembeni küzdelemre is ki lett “képezve”. Így pedig a 42 fokos forróság sem okozott problémákat. Egy hagyományos szigetelőrendszer vajon bírta volna ezt?

Mi a különbség a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben, avagy hol az innováció?

Joggal merül fel a kérdés, miért a nanotechnológia, és hogy mi jelenti az innovációt a szigetelések terén. Könnyebb elképzelni és megérteni egy jól menő, gyors elektromos sportkocsit, hogy miért győzi le a vetélytársait, de ez a terep talán elsőre nehezebben átlátható. Pedig az innováció “csupán” annyit jelent, hogy valamilyen szempontból jobb, hatékonyabb megoldást találhatunk egy problémára.

Nézzük is először a technológiát. Egy különleges, speciális alapanyagról van szó, ami a legtöbb építőanyagra alkalmazható. A telepítés pedig szinte olyan, mint a festés. A helyigény miatti problémák is eltűnnek, hiszen a tároláshoz sincs szükség nagy kapacitásra. Ráadásul a falakon egyfajta építészeti és tervezési szabadságot is ad, hiszen nem kell több centiméteres rétegekben gondolkodnunk, amely főleg utólagos kivitelezés esetén gondot jelenthet.

Hosszú távú, igazi 21. századi szigetelési alternatíva

Ne feledkezzünk meg a további előnyökről sem a klasszikus szigetelőkkel szemben: a GWR Nano homogén, hőhídmentes felületek képez, és a kedvező tervezési és kivitelezési költségek is mellette szólnak. Hosszú távon is bírja, nem enged káros illékony vegyületet (VOC) a környezetbe. Ami a mai kor alapelveit illeti, szintén pozitívum a fenntartható, környezetbarát működés.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.