A házasság intézménye már évszázadok óta létezik, de az igények rengeteget változtak az idők során. Annak idején a házasságok nem annyira a szerelemről szóltak, mint inkább a családok közötti szövetségekről. A szerelem miatt kötött házasság valójában viszonylag új keletű, ma azonban már egyértelműen ez az elsődleges szempont.

Az esküvői szertartások is extravagánsabbak lettek az elmúlt néhány évtizedben. A legtöbbet az Egyesült Államokban költenek az esküvőkre, egy átlagos esküvőre körülbelül 29 ezer dollárt szánnak, és a hivatásos esküvői fotósok is egyre elterjedtebbé válnak – írta meg a Daily Mail 2021-ben.

Egy Fülöp-szigeteki házaspár azonban megmutatta, hogy egy esküvőnek nem kell feltétlenül ilyen sokba kerülnie, hiszen ez a nap mindenekelőtt a pár szerelméről szól. Rosalyn Ferrer és Rommel Basco 24 éve voltak együtt, de nem engedhették meg maguknak az esküvőt. 

Miután egy környékbeli üzlettulajdonos értesült a történetükről, úgy döntött, hogy egy gyönyörű esküvői fotózással ajándékozza meg a párt, és a barátai segítségét kérte, hogy a jövőben a valódi esküvő lehetőségét is megadhassák nekik.

A párról

Rosalyn Ferrer és Rommel Basco az 50-es éveikben járnak, és több mint két évtizede együtt vannak. Szegénységben éltek Pampanga tartomány utcáin. Hat gyerekük van, egy kis kunyhóban élnek, és az ételt is alig engedhették meg maguknak, így esküvőről nem is álmodhattak.

Ferrer és Basco az évek során abból éltek meg, hogy műanyaghulladékot gyűjtöttek, és eladták ezt, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megfelelően gondoskodni tudjanak a családjukról. Hulladékgyűjtés közben futottak össze egy Richard Strandz nevű férfival, és ez a találkozás megváltoztatta az életüket.

Kapcsolódó cikk

A közösség segítsége

Strandz egy fodrászszalon tulajdonosa Ferrer és Basco lakóhelyének közelében. Nem sokkal azután, hogy megismerte a pár történetét, úgy döntött, tesz értük valamit.
„Megtudtam, hogy több mint két évtizede együtt élnek, de nem engedhetnek meg maguknak egy kisebb esküvőt” – mondta Strandz.
A férfi a barátai segítségét kérte, hogy közösen meglephessék a párt egy esküvői fotózással, és nagyon sokan hajlandók voltak részt venni a küldetésében. 2021. február 13-án, egy nappal Valentin-nap előtt szervezték meg a fotózást, ami előtt ki is csinosították a párt.

„Régen arról álmodoztam, hogy igazi fehér ruhás esküvőm lesz, de ez még kislánykoromban volt. Már régen nem is jutott eszembe” – mondta Ferrer. „Sosem volt elég pénzünk, és csak arra koncentráltunk, hogy minden nap elegendő ételt szerezzünk. Most olyan áldottnak érzem magamat, hogy ez megtörtént. Nagyon hálás vagyok” – tette hozzá.

Bár a házasság nem volt hivatalos, Strandz és segítői – akinek egy része esküvőszervezéssel foglalkozik – azt tervezik, hogy segítenek a párnak a házassági engedélyhez szükséges papírok beszerzésében, hogy egy igazi esküvőben is részük lehessen.

„Az igaz szerelem olyasvalami, amit meg kell ünnepelni. Ez nagyon különleges dolog, függetlenül attól, hogy valaki szegény, vagy gazdag.” – mondta Strandz.

A fotózás

A képeket a Rab4Love Studios készítette, és megosztották azokat a stúdió Facebook és Instagram oldalán is. A pár egyszerű kedvességekkel mutatja ki az egymás iránt érzett szeretetét. Ferrer különböző fehér és krémszínű ruhákat viselt, és ezek a színek Basco öltönyeiben is megjelentek. A fotókat a lakóhelyük utcáin készítették, és néhány képen a gyerekeik is megjelentek. A pár számára fontos volt, hogy az egész család együtt lehetett ezen a különleges napon.
Ferrer és Basco szerelme a legnagyobb szegénység ellenére is erős maradt, és a történetük a közösség összetartó erejéről is sokat elárul.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.