Mindannyian szembesülünk azzal, hogy valamilyen mértékben hullik a hajunk. A párnán maradt hajszálak, a porszívóval összegyűjtött hajcsomók árulkodó jelek lehetnek. Mindezt addig azonban nem kell problémásnak tekintenünk, míg a hajhagymák jó egészségnek örvendenek, és képesek visszapótolni az elvesztett hajszálakat.

Nyugodj meg! Ha ezt tapasztalod, az még természetes!

Hajunknak is van egy életciklusa, mely több szakaszból áll. Az első periódus a növekedési fázis, mely a legtöbb időt veszi igénybe. Ez akár 2-6 évig is eltarthat, ami leginkább egyéni sajátosságainktól függ. Ezt az időszakot követi egy néhány hétig tartó átmeneti fázis. Ilyenkor a hajhagymák már nem kapnak több tápanyagot, a növekedés megáll. Szerencsére szervezetünk mindezt úgy programozza, hogy a hajhagymák nem egyidőben vannak ugyanazon fázisban.
Nagy részük – körülbelül 80-90%-uk – az első, növekedési fázisban van, 1/3-uk átmeneti, a többi pedig nyugalmi fázisban leledzik. Ilyenkor történik meg, hogy a hajhagyma már elengedi a hajszálat és végül az kihullik. A végső fázis tulajdonképpen már az új hajhagymák megjelenését és növekedését jelzi számunkra, így pánikra semmi ok!
Hajunk megújulása tekinthető egy folyamatos körforgásnak. Állandóan nő és állandóan hullik. Az elvesztett hajszálak mennyisége még normális tartományban van, ha napi 100-150 szálat veszítünk el. Amennyiben egészségesek vagyunk, ez egy fenntartható, egyensúlyi állapot.

Mikortól tekinthetjük kórosnak a hajhullást?

Amikor ez a folyamat felborul, a hajhagymák már nem tudják pótolni az elvesztett hajszálakat. Ez a jelenség mindkét nem képviselőit érinti, azonban leginkább a férfiak küzdenek meg a következményeivel. Általában hormonális változások idézik elő, a DHT-hormon túlzott felhalmozódása ugyanis hosszú távon a haj elvesztéséhez vezethet. Férfiakra jellemző, hogy a fejtetőn összpontosul a hormon nagy mennyiségben, és itt teszi élhetetlenné a környezetet a hajhagymák számára.

Ma már erre is van megoldás, a tudomány segítségével sokat lehet javítani a helyzeten. Szerencsére vannak olyan területek a fejbőrön, ahol a hajhagymákra nincs hatással a DHT-hormon, így ezek átültetésével akár a drasztikus kopaszodáson is sokat lehet javítani.

Többféle eljárással is szembeszállhatsz a kopaszsággal

Attól függően, hogy mennyire súlyos a probléma, más-más kezelés lehet célravezető számodra. Amennyiben időben kérsz segítséget, és szeretnéd megállítani a folyamatot, a mezoterápia jó választás lehet. Az eljárás során egy olyan blokkoló anyagot juttatnak be a fejbőrbe, mely megakadályozza, hogy a DHT-hormon negatív hatása érvényesülni tudjon.
Az orvosi mikropigmentáció egy olyan eljárás, mellyel vizuális javulást érhetünk el. A legnagyobb beavatkozás a hajbeültetés. Ez azoknak is megoldást kínál, akik már lemondtak arról, hogy valaha is visszanyerjék hajkoronájukat. Fontos, hogy mindannyian egyediek vagyunk, így az egyénre szabott orvosi konzultációt semmiképp ne hagyd ki!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.butika.hu_ - 2023 január - Cikk1

Zoknikötési útmutató

Akár új készségekkel szeretnéd kiegészíteni a már meglévő kötési tudásodat, akár csak egy olyan kisebb projektet szeretnél, amelyet könnyedén magaddal vihetsz bárhová, a zoknikötés mindkét esetben nagyszerű alternatíva lehet számodra.

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.