A hajzselé az egyik legrégebbi hajformázó anyag. A szentháromság egyik tagja a hajhab és a hajlakk mellett, minden fürdőszobában ott van kortól, nemtől függetlenül.
Napjainkra azért jelentősen kibővült a kínálat, mert feltűntek a waxok, paszták, különböző spray-k, a lehetőségek itt is határtalanok. Külön termékek szólnak a különböző hajtípusoknak, nem beszélve az eredményről: nedves, matt vagy éppen természetes hatást szeretnénk elérni? Esetleg jeges hatásra lenne igény? Vagy éppen a konszolidált irodai viseletből kell az iroda mosdójában extrém frizurát készíteni? Ma már egyik sem megugorhatatlan akadály.
Az emlékekben él még a betonbiztos (és betonkemény) frizura, amit nagy műgonddal készít a tulajdonos – és nem lehet hozzáérni. Nem is célszerű, mert az érzés szörnyű: egy ragacsos, érdekes állagú valami teríti be a frizurát, ami valóban tartós, de közben megfullad a haj.
Szerencsére ezen már túl vagyunk, a zselék engedik lélegezni a hajszálakat, nem lesz tőle bukósisak a fejünkön, és a csúnya anyagmaradványok miatt sem kell aggódni. Kimondottan szép egy nedves hatású haj, ami ragyog, rugalmas, mégis tartós. Az extrém jeges hatás nagyon jól mutat bármelyik buliban – anélkül, hogy a haj károsodna.

Víz+olaj+méhviasz

Az 1900-as évek elején a “zselé” vízből, olajból és méhviaszból állt. Nem túl ínycsiklandó összetevők, talán a méhviasz az egyetlen, ami ápolhatta volna a hajat, de az olaj miatt nem jutott úgysem a hajszálhoz belőle. Az olaj viszont csodálatos, már-már valószínűtlen ragyogást adott a hajnak. Vasalt nadrágos, mellényes, inges férfiak hátrafésült, vizes hatású frizurával – ez egy konkrét korszak volt a történelemben. Mert ugye a férfiak voltak a zselék célcsoportja. Aztán a nők is megpróbálkoztak vele, de a többnyire hosszú hajat preferáló világban náluk nem aratott átütő sikert ez a hajformázó.
Akkor még nem feltétlenül volt fontos a mindennapos hajmosás, így néhány évvel később megjelentek az első olyan kopaszodó férfiak, akik nagy valószínűség szerint a túlzott hajformázás miatt veszítették el a hajukat. A zselé ugyanis elzárta az oxigént a hajhagymák elől, így a haj nem tudott lélegezni, és amikor ez történik folyamatosan, éveken keresztül, nos, akkor a hajhagyma megunja a próbálkozást. Nagy valószínűséggel akkor senki nem mondta, hogy a zselét minden nap ki kell mosni…

Új generációs hajzselék

A Hair-Line webáruház hajzseléi már jóval távolabbra mutatnak. Az Alfaparf Milano márka híres arról, hogy szalonminőségű termékeket bocsát az egyedi felhasználók rendelkezésére, tehát biztosan jó választás, ha például karácsonyi ajándékról van szó.

A zselékben lévő természetes anyagok, az energetizáló zöld kávé, a hidratáló Omega-6 és az E-vitamin mind segítenek a hajnak, hogy ne csak jól álljon, hanem egészséges is maradjon. Mindezek mellett búzaproteinnel és UV-szűrővel biztosítja a biztonságos ragyogást. A haj lélegzik, nincs szükség a mindennapos mosásra. Elég pár csepp víz reggelente, és már készen is vagy.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.butika.hu_ - 2023 január - Cikk1

Zoknikötési útmutató

Akár új készségekkel szeretnéd kiegészíteni a már meglévő kötési tudásodat, akár csak egy olyan kisebb projektet szeretnél, amelyet könnyedén magaddal vihetsz bárhová, a zoknikötés mindkét esetben nagyszerű alternatíva lehet számodra.

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.