Formázd, zselézd, indulj!

A hajzselé az egyik legrégebbi hajformázó anyag. A szentháromság egyik tagja a hajhab és a hajlakk mellett, minden fürdőszobában ott van kortól, nemtől függetlenül.
Napjainkra azért jelentősen kibővült a kínálat, mert feltűntek a waxok, paszták, különböző spray-k, a lehetőségek itt is határtalanok. Külön termékek szólnak a különböző hajtípusoknak, nem beszélve az eredményről: nedves, matt vagy éppen természetes hatást szeretnénk elérni? Esetleg jeges hatásra lenne igény? Vagy éppen a konszolidált irodai viseletből kell az iroda mosdójában extrém frizurát készíteni? Ma már egyik sem megugorhatatlan akadály.
Az emlékekben él még a betonbiztos (és betonkemény) frizura, amit nagy műgonddal készít a tulajdonos – és nem lehet hozzáérni. Nem is célszerű, mert az érzés szörnyű: egy ragacsos, érdekes állagú valami teríti be a frizurát, ami valóban tartós, de közben megfullad a haj.
Szerencsére ezen már túl vagyunk, a zselék engedik lélegezni a hajszálakat, nem lesz tőle bukósisak a fejünkön, és a csúnya anyagmaradványok miatt sem kell aggódni. Kimondottan szép egy nedves hatású haj, ami ragyog, rugalmas, mégis tartós. Az extrém jeges hatás nagyon jól mutat bármelyik buliban – anélkül, hogy a haj károsodna.

Víz+olaj+méhviasz

Az 1900-as évek elején a “zselé” vízből, olajból és méhviaszból állt. Nem túl ínycsiklandó összetevők, talán a méhviasz az egyetlen, ami ápolhatta volna a hajat, de az olaj miatt nem jutott úgysem a hajszálhoz belőle. Az olaj viszont csodálatos, már-már valószínűtlen ragyogást adott a hajnak. Vasalt nadrágos, mellényes, inges férfiak hátrafésült, vizes hatású frizurával – ez egy konkrét korszak volt a történelemben. Mert ugye a férfiak voltak a zselék célcsoportja. Aztán a nők is megpróbálkoztak vele, de a többnyire hosszú hajat preferáló világban náluk nem aratott átütő sikert ez a hajformázó.
Akkor még nem feltétlenül volt fontos a mindennapos hajmosás, így néhány évvel később megjelentek az első olyan kopaszodó férfiak, akik nagy valószínűség szerint a túlzott hajformázás miatt veszítették el a hajukat. A zselé ugyanis elzárta az oxigént a hajhagymák elől, így a haj nem tudott lélegezni, és amikor ez történik folyamatosan, éveken keresztül, nos, akkor a hajhagyma megunja a próbálkozást. Nagy valószínűséggel akkor senki nem mondta, hogy a zselét minden nap ki kell mosni…

Új generációs hajzselék

Hirdetések

A Hair-Line webáruház hajzseléi már jóval távolabbra mutatnak. Az Alfaparf Milano márka híres arról, hogy szalonminőségű termékeket bocsát az egyedi felhasználók rendelkezésére, tehát biztosan jó választás, ha például karácsonyi ajándékról van szó.

A zselékben lévő természetes anyagok, az energetizáló zöld kávé, a hidratáló Omega-6 és az E-vitamin mind segítenek a hajnak, hogy ne csak jól álljon, hanem egészséges is maradjon. Mindezek mellett búzaproteinnel és UV-szűrővel biztosítja a biztonságos ragyogást. A haj lélegzik, nincs szükség a mindennapos mosásra. Elég pár csepp víz reggelente, és már készen is vagy.

Top sztorik a rovatból

https-__www.joszerszam.com_ - 2022 január - Cikk1

Így szigeteld a házad szakszerűen

A hibás vagy elégtelen szigetelés ugyanakkor a pénztárcánkra is negatívan hat. Ha az “utcát fűtjük”, bizony brutális rezsiszámlával számolhatunk.

https-__www.petissimo.hu_ - 2022 január - Cikk4

A leggyakrabban előforduló kutyabetegségek

Nincs is annál kétségbeejtőbb, mint amikor mindig vidám és aktív négylábúnk levert, rosszul érzi magát, és nincs étvágya. Ezek a tünetek valamilyen betegségre utalhatnak, amelyet mindenképpen azonnal ajánlott kivizsgáltatni állatorvos segítségével.

https-__ezone.hu_ - 2022 január - Cikk1

Ezt jó, ha tudod a routerekről, wifi jelerősítőkről

Életünk ma már az internet köré szerveződik, okoseszközeink igénylik a kapcsolatot, a jelet, így ma már az új építésű lakásokban, intézményekben, irodaházakban, közlekedési eszközökön, de egyre több közterületen is az alapfelszereltség részét jelentik a routerek, wifi jelerősítők.

https___kanape.net_ - 2022 január - Cikk4

Miért jó ötlet egy bőr kanapé beszerzése?

Az ülőgarnitúrák sokféle formában, méretben és anyagban kaphatók, így amikor a tökéletes kanapét keressük a nappalinkba vagy az ideális fotelt, amely hangulatos teret varázsol a pincénkbe, könnyen előfordulhat, hogy hiába próbálkozunk, nem találjuk a megfelelőt.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet