Olvasom 24 millióért kelt el a Harry Potter és a...

24 millióért kelt el a Harry Potter és a bölcsek köve első kiadása

Promóció

J. K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című könyvének első brit kiadásának egy példánya 60 ezer fontért (24 millió forintért) kelt el egy staffordshire-i árverésen.

12 millió forintra becsülték az árát

Promóció
- Advertisement -

A Harry Potter és a bölcsek köve című könyvet 1997 júniusi megjelenése után 18 hónappal egy névtelenséget kérő férfi vette meg gyerekeinek, hogy angolul tanítsa belőle őket.

Jim Spencer, a Hansons árverésvezetője / Fotó: Hansons

A könyv az 500 példányban nyomtatott keményfedeles első kiadás egyik példánya – írja a BBC. Az árverés előtt 30 ezer fontra (12 millió forintra) becsülték leütési árát.

A Harry Potter-könyvek igazán ikonikusak – a gyerekirodalom legmagasabb rétegét képezik. És az első kiadás csak növelheti a kötet értékét a jövőben

– mondta Jim Spencer, a Hansons árverésvezetője.

A bevételből lánya tanulmányi kölcsönét fedezi

A Hansons árverési ház staffordshire-i könyvaukcióján egy külföldről telefonáló licitáló vette meg a regényt, amely a jutalékokkal együtt 75 ezer fontjába (30 millió forint) került.

A könyv belülről / Fotó: Hansons

A Luxemburgban élő eladó elmondta, hogy a bevételből lánya tanulmányi kölcsönét fogja visszafizetni.

A szerző, J. K. Rowling, aki nemrég a karanténban lévő gyerekeket Harry Potter-tartalmakkal segítette, mostanában egyébként az LMBTQ-közösség célkeresztjében van. Olyannyira, hogy a filmekben a főszereplőt alakító Daniel Radcliffe és a spin-off, a Legendás állatok és megfigyelésük főszereplője, Eddie Redmayne is bírálta Rowling kijelentéseit.

J. K. Rowling végre elárulta, milyen helyszíneken írta a Harry Pottert

Újabb érdemi információ került fel J. K. Rowling Twitter-oldalára, írja a Miután megtudtuk, hogy az írónő a karantén alatt átrendezte színek szerint a könyvespolcát és hatalmas összeget adományozott két civil szervezetnek, amelyek a koronavírus közvetett áldozatait segítik, most végre első kézből értesülhettünk arról, hogy hol is született Harry Potter és az egész Roxfort-univerzum.

De Margaret Atwoodot és Stephen Kinget is állásfoglalásra késztette Rowling. Sokan azt gondolták, a sikere megcsorbul, de friss kutatás szerint nem érintette a Harry Potter-könyvek népszerűségét a személyes botránya. Olyannyira nem, hogy továbbra is ő vezeti a bestseller-szerzők listáját, és új könyve, a Troubled Blood is első helyen nyitotta az eladási listát.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3