Harry Styles alaposan megszolgálta a leghatásosabb módon öltözködő híresség címét. 

Az első férfi egyedül a címlapon

Megtörtént: most először került férfi a Vogue magazin amerikai kiadásának decemberi címlapjára. De további csavar is van a történetben: a szmokingkabát alá egy földig érő női Gucci-csipkeruhát vett magára, írja a The Guardian.

Harry Styles Vogue Cimlap
Harry Styles / Fotó: Tyler Mitchell

A nagy port kavart úttörő tettet Harry Styles, az egykori One Direction fiúbanda alapító tagja vitte véghez. Korábban is szerepeltek már néhányszor férfiak a Vogue címlapján, például Marcus Rushford, Kanye West, vagy Justin Bieber de mindig csak egy nő oldalán. 

Kapcsolódó cikk

Styles-szal interjú is készült a fotózás után, amelyen Comme des Garçons skót szoknyát, Wales Bonner kötött pulóverét és egy Viktória-korabeli krinolinszoknyát is felvett. Styles a gendersemleges öltözködés egyik úttörő képviselője, amely olyan márkákhoz kötődik, mint az Art School, a No Sesso vagy a Harris Reed

Ha nem gondolunk arra, hogy vannak férfi ruhák és női ruhák, ha ezeket a címkéket eltöröljük, akkor egy sokkal tágabb tér nyílik meg, ahol kiélhetjük magunkat. Ha vásárolni megyek, néha azon kapom magam, hogy a gyönyörű női ruhákat nézegetem. Az öltözködés is olyan, mint bármi más: ha akadályokat állítunk magunknak az életben, akkor csak a lehetőségeinket korlátozzuk

– fejtette ki a sztár a magazinnak adott interjúban, hogyan mosódik el a határvonal a férfi és a női ruhák között.  

 

Styles azt is elmondta, hogy mennyire rajong a divatért, milyen örömöt okoz neki, ha kedvére kombinálhatja az egyes ruhadarabokat.

Határokat feszegető divatikon

Az énekest a Lyst divatmagazin a legnagyobb hatást kiváltó módon öltözködő celebnek választotta 2020-ban. Azzal feszegette a divat szabályait, hogy gyöngyfülbevalót vett fel a Met gálán, vasalt sarkú cipőben és festett körmökkel jelent meg a vörös szőnyegen. 

Kapcsolódó cikk

„A Z generáció elutasítja a korábban rájuk kényszerített társadalmi konvenciókat, és igénye van arra, hogy túllépjen a bináris gondolkodásmódon. A tinédzserek 27%-a gender-nonkonformnak vallja magát, a Z generáció 81%-a úgy véli, hogy az embereket nem a társadalmi nemük határozza meg, és 56%-uk nem csak a nemüknek megfelelő ruhákat vásárol”

– ismertette a trendeket Christina Zervanos, a gendersemleges The Phluid Project ruházati bolt PR-vezetője. 

Styles szokatlan Vogue-címlapja éles vitákat váltott ki az Egyesült Államokban a jobboldali közéleti szereplők között. Candace Owens konzervatív szerző a Twitteren követelte vissza a férfias férfiakat. 

Styles idén nem csak női ruhákba bújt, hanem kipróbálta a nagypapadivatot, év elején pedig egy késes támadást szenvedett el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet