A lakosság körülbelül 80%-a szenved életében legalább egyszer hátfájástól. Sokszor a megoldás abban rejlik, hogy átszokunk egy másmilyen alvópozícióra.

A Bright Side összeállított egy listát arról, hogy milyen pózban aludj a különböző típusú hátfájdalom esetén.

1. Nyak- és hátfájás

Hatfajdalom.alvopozok.hat .Egeszsege.1
Ha a hátadon alszol, a súly egyenletesen oszlik el a test minden részén, így kisebb nyomást gyakorolva a helyi területekre, például a nyakra és a hát felső részére. A gerinc és a belső szervek összehangolására is szolgál. A trükk az, hogy egy párnát adj hozzá a nyakadnak, egy másikat pedig a térdednek, mivel ez segít megőrizni a gerinc természetes ívét.

2. Fájdalom a gerinc mentén

Hatfajdalom.alvopozok.hat .Egeszsege.2
Ez egy jó alvási pozíció azok számára, akik általában hason alszanak, és nehezen tudnak elaludni bármilyen más helyzetben. Adj hozzá egy párnát a has és a medence felső része alá. Ügyelj arra, hogy vékony legyen. Ennek eredményeként el tudsz majd aludni, miközben a párna alátámasztása a hasad alatt csökkenti a hátadra nehezedő nyomást. Nincs eredmény? Próbáld meg kivenni a párnát a fejed alól.

3. Derékfájás

Hatfajdalom.alvopozok.hat .Egeszsege.3
Amikor oldalt fekve alszol, akkor a gerinced természetellenes helyzetbe görbül, ami extra súlyt helyez a hát alsó részére. A legjobb, ha térdünket kissé felfelé hajlítjuk, és párnát helyezünk közéjük.

4. Deréktáji fájdalom

Hatfajdalom.alvopozok.hat .Egeszsege.4
Ha fájdalmaid vannak a hát alsó részén található ágyéki területen, az ülő helyzetben való alvás segíthet. Helyezz párnát és párnát a hátad és a nyakad mögé, hogy elegendő támaszt biztosíts. Az extra kényelem érdekében helyezz párnát a térded és a lábad alá.

5. Feszült idegek

Hatfajdalom.alvopozok.hat .Egeszsege.5
Próbálja ki ezt a pozíciót, amely lehetővé teszi, hogy kiszélesítsd az egyes csigolyák közötti teret, és úgy nyomd meg őket, hogy áthelyezkedjenek eredeti helyzetükbe. Ha így hajlítod meg a törzsedet, akkor csökken a csigolyákra és az idegekre nehezedő nyomás, így megszabadulhatsz a hátfájástól.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.