Az ELTE esztétika tanszék tiltakozik Kovács Zoltán kormányszóvívő embertelen közleménye ellen

Nagy port kavart Kovács Zoltán kormányszóvívő Twitterbejegyzése, amelyet Heller Ágnes filozófusnak címzett. Az ELTE esztétika tanszéke az “embertelen közlemény ellen” lép fel.

Mint ismeretes, Kovács Zoltán, a kormány szóvívője, így a magyar kormány álláspontjainak képviselője egy Twitterbejegyzésben reflektált Heller Ágnes, az MTA rendes tagjának egyik interjújára. A filozófus zsarnoknak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt.

Heller Orban
Heller Ágnes A Political Critique Hasábjain / Fotó: Info Világ

Erre válaszként a szokásos módon Kovács Zoltán Twitteren üzent Heller Ágnesnek, aki szerint a nemzetközileg is elismert gondolkodó “csak egy öreg, bigot kommunista”.

No Title

And Agnes Heller is just an old bigot (and outdated) communisthttps://t.co/cgt1yk2LoD

Heller az ELTE esztétika tanszékén tanít, 2010-től professor emeritaként. A tanszék válaszul közleményt adott ki, amelyben elítéli a kormányszóvívő álláspontját. Mint írják:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete Intézeti Tanácsának tagjai a leghatározottabban tiltakozunk Kovács Zoltán kormányszóvivő megalázó, embertelen közleménye ellen, amelyben az MTA rendes tagjával, a nemzetközi elismertségű tudóssal szemben kulturált országban megengedhetetlen hangot ütött meg.[/perfectpullquote]

A tiltakozói közleményben bocsánatkérésre hívják fel Kovács figyelmét: “Heller Ágnes könyvei több tucat nyelven jelentek meg, ő maga számos egyetemen tanított, s büszkék vagyunk arra, hogy a kollégái lehetünk. Kovács Zoltán egy magát kereszténydemokratának valló kormány szóvivője, s a kereszténység fontos, szép hagyománya a bocsánatkérés. Ez a lehetőség nyitva áll a szóvivő előtt is, elvárjuk, hogy gyakorolja.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból