A Hello Sári Sütizőben jártam, hogy megnézzem, milyen újdonságot tud még valaki mutatni a budapesti cukrászpiacon. Nem mintha ne lennének járatlan utak itthon, mégis napról-napra nyílnak új kávézók, ezért nem egyszerű kitűnni. Aztán, ahogy kinyitottam a Nap utca 30. ajtaját, tudtam, hogy ez valami új.
Hello, látványcukrászda
A berendezés olyan összhangot sugall, hogy rögtön le szeretnék ülni, elidőzni egy kicsit. A pasztellzöld árnyalatok, a csokoládészínű, fa burkolatok, és a fehér egységét kiegészíti maga Sári személye, akinek a kisugárzása az egész cukrászdából árad. Ő tölti meg élettel, az egyébként is tündéri helyet. Mindenkivel foglalkozik, beszélget, sürög-forog, nem hagyja, hogy mosoly nélkül távozz. Sári a tulajdonos, a cukrász és a megálmodó. Ez épp elég kihívás, így egy pultos is besegít neki, akitől viszont több mosolyt várnék. Habár neki van közvetlen kapcsolata a vendégekkel, mégis kevésbé veszi ki ebből a részét.
A parányi sütizőben csupán két asztal és egy ablakban lévő pult várja a vendégeket, de ez senkit sem zavar. Rengetegen ugyanis elvitelre kérik a sütiket. A tisztaság már első pillantásra is feltűnik, főleg, mert sok természetes fény jut be, ami szintén egy kellemes érzést kölcsönöz a cukinak. Ha kutyával jössz, úgyis szívesen látnak, már az üvegajtó is hirdeti, hogy kutyabarát helyről van szó. A Hello Sári félig látványcukrászdának minősül, mert a konyhát és a vendégteret csupán egy áttetsző üvegfal választja el egymástól. Így fenséges illatok telítik meg a légkört.
Ízlett, de nem lett a kedvencem
Egy kis sütis hűtőből lehet válogatni, aminek a kínálata nap, mint nap változik. Általában hat-hétféle sütemény van, ezek között találunk mindent, mi szem szájnak ingere. Hagyományos tortákat, vagy reformsütiket, pohárkrémeket, és persze általában a szezonnak megfelelő gyümölcsös finomságokat. Minden helyben készül, Sári nagyrészt hajnalban, vagy éjjel süt, hogy napközben a vendégeivel tudjon foglalkozni.
Késő délután érkeztem a Hello Sáriba, amikor már kevesebb édességből lehet választani, mert mindent reggel és frissen raknak ki a pultba. Napközben töltik ugyan, de nem a végtelenségig.
Rögtön lecsaptam egy gesztenyemousse-tortára. Lágy gesztenyekrém, rajta egy vékony réteg tejszínhab, és az alja könnyű csokoládés piskóta. Egy igazi őszi desszert, pont elég édes, pont elég könnyű. Mellé ittam egy tejeskávét is, ami ízlett, de nem lesz a kedvencem. Olasz pörkölés, meg kell hagyni abból is a jobb minőség. Kávé helyett teát vagy szörpöket is tudunk inni.
A kávék 350-650 HUF közötti áron, a sütik pedig 500-700 HUF körül kaphatók.
10 pontból 7 pontot adok a Hello Sárinak.
Hermán Sárival készített interjúnk ITT.
Fotók: Hermán Sára
A Hello Sári Facebook-oldala: ITT