A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.
De ami ennél is fontosabb, az a biztonság, a láthatóság.

Az izzó az egyik legfontosabb alkatrész

Már csak azért is, mert a segítségével láthatunk mi is mindent, ami az úton közlekedik, észrevehetjük a zavaró tényezőket és reagálhatunk időben a hirtelen helyzetekre. Továbbá ez alapján látjuk a többi járművet is függetlenül attól, hogy tiszta vagy rossz időjárási körülmények között kell vezetni.

Az alkatreszekrobogohoz.hu webáruház izzók kínálatából könnyedén beszerezhetjük a szükséges darabot. Erősen ajánlott az is, hogy mindig legyen otthon egy-egy tartalék, hogy ha valamelyik kezdi megadni magát, akkor minél hamarabb meg tudjuk ejteni a cserét, ne kelljen napokat várni, mire újra biztonságosan használatba tudjuk venni a robogót.

A biztonságos motorozás egyik alappillérének számít a körültekintő közlekedés. Ebbe beletartozik az is, hogy minden egyes tartozék megfelelően működik. Ezért is ajánlott minden elindulás előtt elvégezni a gyorsszervizt. Ez arról szól, hogy megnézzük a fontos alkatrészeket, hogy szabályosan üzemelnek-e. A lámpák esetében ez azt jelenti, hogy mindegyik úgy világít, ahogy az a KRESZ-ben is elő van írva. Sajnos sokszor lehet olyan esettel találkozni, hogy erre nem igazán figyelnek.

Pedig a rossz látási viszonyok között olykor nehéz észrevenni azokat, akiknek az izzója nem működik megfelelően, vagy éppen túlságosan is elvakítja a több sofőrt. Szerencsére ma már egyszerűen beszerezhetjük a szükséges kiegészítőt, többféle kialakítás közül lehet válogatni.

Milyen izzókkal találkozhatunk?

Elérhető egy vagy kétszálas, üvegfoglalatos, halogén- és műszerfalhoz való lámpa is. Természetesen az, hogy melyik lesz az ideális választás, több tényező is befolyásolja. Elsősorban az, hogy pontosan milyen motorhoz akarunk izzót vásárolni. Érdemes a gyártó alapján keresni vagy a konkrét modellre.

Egyszálas változatokat általában a féklámpához és a hátsó helyzetjelzőhöz használnak, az üvegfoglalatos az irányjelző vagy a helyzetjelző lesz. Fontos, hogy amíg nem fejeztük be a cserét, addig semmiképpen se dobjuk ki a régit. Meg kell ugyanis bizonyosodni arról, hogy az új megfelelően működik.

Hogyan történik a csere?

Az izzó cseréje egyszerűen megoldható. Természetesen szakemberre is bízhatjuk a folyamatot, de akár otthon mi magunk is elvégezhetjük. Először a lámpabúrát kell eltávolítani, ami a hátsó lámpák esetében sokkal egyszerűbb. A régi izzót ki kell csavarozni a foglalatból, majd behelyezni az újat. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet is a tesztelés. Ez nagyon fontos, mert így megbizonyosodhatunk a probléma forrásáról. Ha minden rendben van, akkor visszarakhatjuk a búrákat, és kész is vagyunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.