Reagélt a Büntetés-végrehajtás arra, hogy miért nem engedik Herczeg Zoltánnak, hogy tartsa a kapcsolatot szülein és ügyvédjén kívül bárkivel a börtönből.

Herczeg Zoltánt október végén tartóztatták le kábítószerkereskedelem gyanújával, és két hónapja nem kommunikálhat párjával és barátaival.

“Nem látogathatom, nem hívhatom fel, de még csak levelet sem írhatok neki. Egyedül csomagot szabad küldenem, de legutóbb az is visszajött, mert a súlya 10 dekával több volt a megengedettnél. A leginkább az zavar, hogy rejtély, miért vonták meg hirtelen tőlem a kapcsolattartás jogát. Semmilyen indokot nem kaptam, és a hatóságok sem kerestek fel azóta” – mondta a divattervező párja, Mariann.

Általánosságban tájékoztatjuk, hogy a letartóztatott a 2012. évi C. törvény (Büntető Törvénykönyv) 459. paragrafusa alapján nevesített hozzátartozóival, jogi képviselőjével tarthat kapcsolatot.

“Egyéb személlyel történő kapcsolattartás kizárólag a rendelkezési jogkör gyakorlójának, ügyészség, bíróság engedélyével lehetséges. A büntetés-végrehajtási intézetek valamennyi letartóztatott fogvatartott esetében a fenti jogi szabályozás rendelkezései szerint járnak el” – válaszolt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya a Blikk megkeresésére.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet