Napra pontosan 22 évvel ezelőtt érkezett a szomorú hír, miszerint a legendás humorista, Hofi Géza elhunyt. Élete során számos arcra csalt mosolyt, még az utolsó napján is jókedvű maradt. Az évforduló alkalmából összeszedtünk olyan titkokat és érdekességeket, melyeket eddig talán nem tudott a humoristáról.
Sokak kedvenc nevettetője, Hofi Géza hatalmas űrt hagyott maga után 22 évvel ezelőtt, amikor örök álomra hajtotta a fejét. A magyar kabaré történetének leghíresebb alakja az élete végéig a színpadon állt, utolsó előadása három nappal a halála előtt volt a Madách Kamara Színházban. Az egyedi humorú, utánozhatatlan színművészt 1990-ben még megmentették az orvosok, akkor kapott először szívinfarktust.
Ezt követően sokat betegeskedett, bár saját bevallása szerint áttért a szójapörköltre, sőt, a vörösborról is lemondott, végül ma 22 éve, 2002. április 10-én 65 évesen megállt a szíve.

Kapcsolódó cikk

A humor koronázatlan királya minimalista díszlettel, szinte rendezés nélkül, egyedül állt ki a közönség elé és rendre ontotta magából a jobbnál jobb poénokat, beszólásokat. Ikonikus vicceivel nem kímélte a magyar politikusokat sem. Amikor a tévés szereplései révén az ország ünnepelt sztárjává vált, odáig merészkedett, hogy a sakkozó Kádár Jánost is kifigurázta. Rajta kívül Orbán Viktornak és a rendszernek is címzett a maga különleges stílusában néhány gondolatot, de sosem állította, hogy ellenzéki, vagy netán forradalmár lenne, ugyanis ő “szimplán” humoristaként hivatkozott magára.
A magyar stand-up ősatyja az utolsó hét évében boldogan élt második feleségével, Ildikóval. A megismerkedésüket egy félretárcsázott telefonhívásnak köszönhette: Géza véletlenül félretárcsázott egy telefonszámot, így a vonal másik végén Ildikó jelentkezett be, de akkor még ők sem gondolták volna, mekkora szerelem lesz az incidensből. A humorista ezt követően egyik este meghívta színházba a kedvesét, aki gondolkozás nélkül elment vele, sőt, arra kérte, hogy fogja a kezét és nézzék együtt az előadást. Igen ám, de kiderült, hogy éppen Hofi saját előadása volt aznap este.

A cikk további része ezen a linken olvasható.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet