Multi vagy helyi internetszolgáltatót válasszunk? Ahhoz, hogy ezt a (gyakran nem is olyan egyértelmű) kérdést eldönthessük, fontos átgondolnunk a különböző lehetőségek előnyeit és hátrányait is. Cikkünk ehhez nyújt most némi segítséget!

Egy multicégnek számos előnye van – de legalább annyi hátulütője is

A multi internetszolgáltatások kétségtelen előnye a széles, bár kissé sztenderdizált választék a csomagokban. Azonban a kedvező csomagajánlatok és a széles lefedettség mellett van, amiben egy helyi szolgáltató, például a Datatrans mikrohullámú internetszolgáltatása jóval többet nyújt. A multicégeknél ugyanis gyakran tapasztalhatunk hosszú várakozási időt a leterhelt vagy éppen nehezen elérhető ügyfélszolgálat miatt. A lerövidült garanciaidőkről már nem is beszélve. Ilyesmiktől egy helyi szolgáltató esetében nem kell egyáltalán tartanunk!

Mi mindent nyújthat nekünk egy helyi internetszolgáltató?

 1. Személyre szabottabb kiszolgálást
  Némileg mások az igényeink, mint amilyet a szolgáltató csomagajánlatai magukba foglalnak? Ez a legtöbb esetben nem jelent gondot egy helyi szolgáltatónak. Ők amellett, hogy általában kedvezőbb árakat kínálnak egy multinál, rugalmasabbak a szolgáltatásaik tekintetében is. Így jobban illeszkedhetnek az egyéni szükségleteinkhez, elvárásainkhoz, ami különösen akkor lehet hasznunkra, ha céget vezetünk.
 2. Gyorsabb elérést
  A helyi szolgáltatók általában kisebb cégek – így nem meglepő módon gyorsabban el is érjük őket szükség esetén. Az ügyfélszolgálatuk rövidebb reakcióideje révén a technikai problémák gyorsabban megoldódnak. Ráadásul el sem kell utaznunk túl messzire, ha egy esetleges, vitás helyzet megköveteli.
 3. Csak azért fizetünk, amit látunk
  A multik nem véletlenül azok, amik: a globális jelenlét rengeteg plusz reklám- és PR-költséggel jár, melyet általában nekünk, fogyasztóknak kell megfizetni. Egy kisebb, lokálisan működő vállalat esetében általában nincs szó milliós marketingköltségekről, melyeket aztán a fogyasztókra terhelnek. Így valóban csak a szolgáltatásért fizetünk.
 4. Emberközelibb ügyfélkezelést – megalkuvások nélkül
  Aki azt gondolja, hogy egy helyi szolgáltató megbízása valaminek a rovására menne, az kellemesen csalódhat. A minőségi internet ugyanis nem az ismertség feltétele, hanem a technológiáé: ebben pedig egy kisebb szolgáltató is remekelhet.
 5. Fellendülő helyi gazdaságot
  A helyi vállalkozások támogatása fontos szerepet játszik a lokális gazdaság fellendítésében és fejlesztésében is. Így ha szívügyünk az, hogy minél több magyar családnak legyen egy stabil munkahelye, egy helyi cég támogatásával ehhez is hozzájárulhatunk.

Helyi érték, elérhető árakon

Egy helyi internetszolgáltató mellett dönteni tehát nem csak saját érdekünkben lehet előnyös. A felgyorsuló, rövidülő ügyintézési idő, az elérhetőség, valamint a közösségünk és a lokális gazdaság támogatása miatt is érdemes lehet ezt a választást megfontolnunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.