Andrew McDonald és Ben Wood humoros gyerekkönyve, a Real Pigeons alapján készítenek filmet Hollywoodban.

A siker a Real Pigeons könyv alkotóit is meglepte.

Hollywoodban előszeretettel filmesítik meg a sikeres könyveket, mint amilyen a Harry Potter-könyvek vagy Az éhezők viadala-sorozat.

A Nickelodeon-gyerekcsatorna megbízásából az angol komikus és színész, James Corden készíti el az Andrew McDonald és Ben Wood gyerekkönyv-sorozata, a Real Pigeons (Valódi galambok) alapján a filmet és a tévésorozatot. A filmkészítés során Corden társalkotója az Emmy-díjas producer-rendező, Ben Winston lesz.

Andrew Mcdonald Ben Wood Real Pigeons
A Könyv Alkotói Andrew Mcdonald És Ben Wood / Fotó: Hardie Grant

“A filozófiám az, hogy könyveket készítek, és nagyon izgatott vagyok, amiért azt gondolják, hogy a történetet és a karaktereket a televíziós közönség számára is érdekessé tudják tenni” –  nyilatkozta McDonald a The Guardian számára.

A könyvsorozat a galambok titkos bűnüldöző csapatáról szól. A Rock Pigeon, Tumbler, Frillback és Homey névre hallgató szárnyasok a mit sem sejtő embereket és állatokat mentik meg különböző bajoktól.

„Azon gondolkodtam, hogy vajon mi zajlik a galambok kicsi agyában. És arra gondoltam, hogy nem ők lennének a leghatékonyabb bűnmegelőző csapat vagy titkosszolgálat? Hiszen ott vannak mindenütt és látnak mindent” – magyarázza a könyv írója.

Világszerte siker volt a könyv

Andrew McDonald elmerülve a történetben hamarosan megalkotta a különböző tulajdonságokkal bíró galambtípusokat, mint amilyen a sziklára vagy egy esküvői tortára hasonlító madár, vagy az akrobatikus képességekkel bíró galambok.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megtudtam, hogy a galambok gyorsabban repülnek, mint ahogy a gepárdok futnak. És, hogy szemeik sokkal jobbak, mint az emberé. Ők tehát valódi szupermadarak [/perfectpullquote]

– magyarázta az alkotó.

A vicces történet illusztrációit Ben Wood készítette, aki szoros együttműködésben dolgozott az íróval. Az illusztrátor elmondása szerint a karakterek és a rajzok elkészítése közben úgy alkotott, mintha rajzfilmet készítene. Így váltak képei igazán dinamikussá és izgalmassá.

A Jégvarázs 2. minden korábbi animációs filmet maga mögé sodort

A Jégvarázs 2. észak-amerikai közönsége eddig 449,9 millió dollárért (133 milliárd forintért) nézte meg a filmet, a tengerentúli bevételek pedig vasárnapra elérték a 875,3 millió dollárt (258 milliárd forintot) – írta a . Korábban, már az első napok után is rekordot állított fel, hiszen 123,7 millió dolláros (38 milliárd forintos) jegyeladást generált a hálaadás miatti ötnapos ünnep alatt.

A különleges galambok történetéből eddig öt könyvet jelentetett meg a Hardie Grant Egmont kiadó. A Real Pigeons Fight Crime Ausztráliában több mint 28 ezer példányban kelt el, de népszerűvé vált Új-Zéladon, Amerikában, Kanadában és Európában is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk