A homlokzat megfelelő színének és struktúrájának a kiválasztása nem csupán esztétikai célokat szolgál. A színezővakolat a fal legkülső rétegét képezi, ily módon tulajdonképpen védi azt.
Az olyan típusú külső behatások, mint például az időjárás, viszont nagy mértékben rongálhatják a falat. Ezért érdemes a színezővakolatra is legalább akkor hangsúlyt fektetnünk, mint a falazat összes többi műszaki elemére.

Hogyan válasszuk ki a legjobb színezővakolatot?

A homlokzat színezővakolatának és a falazat valamennyi műszaki, technikai elemének minden eseteben ki kell egészíteniük egymást, hogy maximálisan megfeleljenek a helyszíni követelményeknek, valamint egyéb sajátosságoknak.

Így, ha nem vagyunk teljesen biztosak abban, milyen színezővakolatot válasszunk, a Cemix inspiráló házszínezője mind a szín-, mind pedig a struktúraválasztást megkönnyítheti számunkra. Ezen kívül a termékek összehasonlítására is lehetőségünk adódhat.

A lelkiismeretes színválasztás

  1. Miért problémás?
Fontos tudunk, hogy a színek többsége teljesen máshogy néz ki papíron és a valóságban. Előfordulhat, hogy a bemutatólapon megtetszik egy világosabb barna, ám az épületen már jóval sötétebbnek látjuk azt. Ennek elsődleges oka, hogy bármely létesítmény felületének a struktúrája képes megváltoztatni a szín összhatását. Minél markánsabb az épület kialakítása, annál sötétebbnek látszik.
Ezen kívül természetesen a fényviszonyokat erősen befolyásoló időjárási tényezők is nagyban befolyásolhatják a színárnyalatokat. Végül, de nem utolsó sorban a súrló, azaz az oldalról érkező fény kiemeli az egyenletlenségeket.
  1. Mit lehet tenni?
Mindenekelőtt érdemes kipróbálni az online színtervezőket, amelyeknél azonban a monitor színferdítéseire tanácsos odafigyelnünk, hiszen az a struktúrát nem adja vissza. A színkártyák és színminták már pontosabb képet nyújtanak, a helyszíni megtekintést viszont még azok sem helyettesíthetik.
A helyszíni kipróbálás során akár az épületre, akár egy gipszkartonra felvihetünk egyliternyi színmintát, ami talán a legvalósághűbb és leghasznosabb módja a szín kijelölésének.

Alap- és kialakított struktúrák

A színezővakolat struktúráját az alapstruktúra, a legnagyobb szemcseméret és a felhordás határozza meg.
Az alapstruktúra a felhordás után már nem változtatható meg. Ezen belül megkülönböztethetjük a kapart, a körkörösen vagy egyenesen dörzsölt, valamint a spriccelt vakolatot. Ez utóbbi jóval rusztikusabb hatású, mint az első három.
Ami a szemcseméretet illeti, általában 1, 1,5 és 2 mm-es szemcsék között választhatunk. Minél nagyobb a szemcseméret, annál ellenálló és jobb színezővakolatot kaphatunk eredményül. A felhordás során kialakított vakolatoknak csupán a fantáziánk szabhat határt. Lehet kanál mintás vagy akár cuppantott, csak tőlünk függ, hogy melyiket választjuk.

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet