A hőszigetelés jelentős mértékben javítja a hőszigetelt épület energetikai jellemzőit. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy télen is és nyáron is jelentős energiamegtakarítást érhet el vele. Ez természetesen megnyilvánul az alacsonyabb fűtés-, illetve áramköltségekben is. A homlokzati hőszigetelő rendszer rengeteg energiát spórol Önnek és családjának, közben ugyanezzel a környezet védelméhez is hozzájárul.

A hőszigeteléssel együtt járó előnyök

Az energiaárak csak egyre magasabbak lesznek, így igazán nincs mire várnia, ha javítani szeretne havi kiadásainak egyenlegén. Legyen szó új építésű ház szigeteléséről vagy már meglévő otthon utólagos hőszigeteléséről, a havi kiadások minden esetben jelentősen csökkenni fognak, ha a házon hőszigetelő rendszer található. A téli időszakban akár 30-40%-kal is kevesebbet kell fűtésre költenie!
Egyrészről kevesebbet kell fűteni télen, de nyáron a légkondicionáló berendezések is kevesebbet működnek, és a nagyobb hatékonyságnak köszönhetően kevesebbet fogyasztanak, ha a hőszigetelés megoldott. Sőt! Akár a klíma használata teljesen feleslegessé is válhat, ha a hőszigetelésnél a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Https-_Hozo-Hoszigeteles.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk3
A nyílászárók és a tetőtér szigetelésén túl a homlokzat hőszigetelő képessége befolyásolja legnagyobb mértékben az épület energetikáját. Éljen Ön is egy komfortos otthonban, és ne pazarolja feleslegesen a pénzét hónapról hónapra a magas számlákra!
A hőszigeteléssel ráadásul növelheti ingatlana értékét, és adott esetben az ingatlan eladhatósága is sokat fog javulni. A hőszigetelésnek köszönhető havi plusz pénzt pedig fordíthatja akár megtakarításának gyarapítására, a családra vagy bármire, ami boldogabbá teszi Önt. Ezzel a befektetéssel üthet igazán sok legyet egy csapásra!

A homlokzati hőszigetelő rendszer elemei

A homlokzati hőszigetelő rendszer több részből tevődik össze, amelynek az egyik legfontosabb eleme maga a hőszigetelő lap. A hőszigetelő lap lehet hungarocell, grafitos homlokzati szigetelőlap vagy vakolható kőzetgyapot (ásványgyapot) szigetelőtábla is. Mindhárom típusnak megvannak a maga pozitív tulajdonságai. A Hozo hőszigetelés webáruházban minőségi szigetelőlapok közül válogathat, amelyek minden igényt kielégítenek, és sokféle vastagságban érhetőek el. A hőszigetelő rendszer kialakításánál a vastagság meghatározó tényező lesz a hatékonyság tekintetében.

A homlokzati hőszigetelő rendszerhez szükséges még a szigetelőlapok rögzítésére szolgáló kezdősín, valamint vastagabb lapok esetében dübelezésre is szükség lehet. A lapok rögzítéséhez mindenképpen szükség van ragasztóra is. A teljes rendszerhez kelleni fog üvegszövetháló, alapozó, valamint színezővakolat. Utóbbiból rengeteg szín közül lehet választani.
Általánosságban elmondható, hogy nem a hőszigetelő rendszer megvásárlásánál, illetve kialakításánál érdemes spórolni. Hiszen azért vágtunk bele, hogy jelentős megtakarításokat érjünk el általa. Könnyen belátható, hogy azt, amit ma megspórolunk, azt később, a havi számlákban fogjuk megfizetni, hiszen a gyengébb szigeteléssel kisebb hatékonyságot érhetünk el. Válasszon hát minőségi termékeket és otthonának megfelelő vastagságot!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.