A hőszigetelés jelentős mértékben javítja a hőszigetelt épület energetikai jellemzőit. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy télen is és nyáron is jelentős energiamegtakarítást érhet el vele. Ez természetesen megnyilvánul az alacsonyabb fűtés-, illetve áramköltségekben is. A homlokzati hőszigetelő rendszer rengeteg energiát spórol Önnek és családjának, közben ugyanezzel a környezet védelméhez is hozzájárul.

A hőszigeteléssel együtt járó előnyök

Az energiaárak csak egyre magasabbak lesznek, így igazán nincs mire várnia, ha javítani szeretne havi kiadásainak egyenlegén. Legyen szó új építésű ház szigeteléséről vagy már meglévő otthon utólagos hőszigeteléséről, a havi kiadások minden esetben jelentősen csökkenni fognak, ha a házon hőszigetelő rendszer található. A téli időszakban akár 30-40%-kal is kevesebbet kell fűtésre költenie!
Egyrészről kevesebbet kell fűteni télen, de nyáron a légkondicionáló berendezések is kevesebbet működnek, és a nagyobb hatékonyságnak köszönhetően kevesebbet fogyasztanak, ha a hőszigetelés megoldott. Sőt! Akár a klíma használata teljesen feleslegessé is válhat, ha a hőszigetelésnél a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Https-_Hozo-Hoszigeteles.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk3
A nyílászárók és a tetőtér szigetelésén túl a homlokzat hőszigetelő képessége befolyásolja legnagyobb mértékben az épület energetikáját. Éljen Ön is egy komfortos otthonban, és ne pazarolja feleslegesen a pénzét hónapról hónapra a magas számlákra!
A hőszigeteléssel ráadásul növelheti ingatlana értékét, és adott esetben az ingatlan eladhatósága is sokat fog javulni. A hőszigetelésnek köszönhető havi plusz pénzt pedig fordíthatja akár megtakarításának gyarapítására, a családra vagy bármire, ami boldogabbá teszi Önt. Ezzel a befektetéssel üthet igazán sok legyet egy csapásra!

A homlokzati hőszigetelő rendszer elemei

A homlokzati hőszigetelő rendszer több részből tevődik össze, amelynek az egyik legfontosabb eleme maga a hőszigetelő lap. A hőszigetelő lap lehet hungarocell, grafitos homlokzati szigetelőlap vagy vakolható kőzetgyapot (ásványgyapot) szigetelőtábla is. Mindhárom típusnak megvannak a maga pozitív tulajdonságai. A Hozo hőszigetelés webáruházban minőségi szigetelőlapok közül válogathat, amelyek minden igényt kielégítenek, és sokféle vastagságban érhetőek el. A hőszigetelő rendszer kialakításánál a vastagság meghatározó tényező lesz a hatékonyság tekintetében.

A homlokzati hőszigetelő rendszerhez szükséges még a szigetelőlapok rögzítésére szolgáló kezdősín, valamint vastagabb lapok esetében dübelezésre is szükség lehet. A lapok rögzítéséhez mindenképpen szükség van ragasztóra is. A teljes rendszerhez kelleni fog üvegszövetháló, alapozó, valamint színezővakolat. Utóbbiból rengeteg szín közül lehet választani.
Általánosságban elmondható, hogy nem a hőszigetelő rendszer megvásárlásánál, illetve kialakításánál érdemes spórolni. Hiszen azért vágtunk bele, hogy jelentős megtakarításokat érjünk el általa. Könnyen belátható, hogy azt, amit ma megspórolunk, azt később, a havi számlákban fogjuk megfizetni, hiszen a gyengébb szigeteléssel kisebb hatékonyságot érhetünk el. Válasszon hát minőségi termékeket és otthonának megfelelő vastagságot!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!