Így történik a homlokzati fal szigetelése

A hőszigetelés jelentős mértékben javítja a hőszigetelt épület energetikai jellemzőit. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy télen is és nyáron is jelentős energiamegtakarítást érhet el vele. Ez természetesen megnyilvánul az alacsonyabb fűtés-, illetve áramköltségekben is. A homlokzati hőszigetelő rendszer rengeteg energiát spórol Önnek és családjának, közben ugyanezzel a környezet védelméhez is hozzájárul.

A hőszigeteléssel együtt járó előnyök

Az energiaárak csak egyre magasabbak lesznek, így igazán nincs mire várnia, ha javítani szeretne havi kiadásainak egyenlegén. Legyen szó új építésű ház szigeteléséről vagy már meglévő otthon utólagos hőszigeteléséről, a havi kiadások minden esetben jelentősen csökkenni fognak, ha a házon hőszigetelő rendszer található. A téli időszakban akár 30-40%-kal is kevesebbet kell fűtésre költenie!
Egyrészről kevesebbet kell fűteni télen, de nyáron a légkondicionáló berendezések is kevesebbet működnek, és a nagyobb hatékonyságnak köszönhetően kevesebbet fogyasztanak, ha a hőszigetelés megoldott. Sőt! Akár a klíma használata teljesen feleslegessé is válhat, ha a hőszigetelésnél a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Https-_Hozo-Hoszigeteles.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk3
A nyílászárók és a tetőtér szigetelésén túl a homlokzat hőszigetelő képessége befolyásolja legnagyobb mértékben az épület energetikáját. Éljen Ön is egy komfortos otthonban, és ne pazarolja feleslegesen a pénzét hónapról hónapra a magas számlákra!
A hőszigeteléssel ráadásul növelheti ingatlana értékét, és adott esetben az ingatlan eladhatósága is sokat fog javulni. A hőszigetelésnek köszönhető havi plusz pénzt pedig fordíthatja akár megtakarításának gyarapítására, a családra vagy bármire, ami boldogabbá teszi Önt. Ezzel a befektetéssel üthet igazán sok legyet egy csapásra!

A homlokzati hőszigetelő rendszer elemei

A homlokzati hőszigetelő rendszer több részből tevődik össze, amelynek az egyik legfontosabb eleme maga a hőszigetelő lap. A hőszigetelő lap lehet hungarocell, grafitos homlokzati szigetelőlap vagy vakolható kőzetgyapot (ásványgyapot) szigetelőtábla is. Mindhárom típusnak megvannak a maga pozitív tulajdonságai. A Hozo hőszigetelés webáruházban minőségi szigetelőlapok közül válogathat, amelyek minden igényt kielégítenek, és sokféle vastagságban érhetőek el. A hőszigetelő rendszer kialakításánál a vastagság meghatározó tényező lesz a hatékonyság tekintetében.

A homlokzati hőszigetelő rendszerhez szükséges még a szigetelőlapok rögzítésére szolgáló kezdősín, valamint vastagabb lapok esetében dübelezésre is szükség lehet. A lapok rögzítéséhez mindenképpen szükség van ragasztóra is. A teljes rendszerhez kelleni fog üvegszövetháló, alapozó, valamint színezővakolat. Utóbbiból rengeteg szín közül lehet választani.
Általánosságban elmondható, hogy nem a hőszigetelő rendszer megvásárlásánál, illetve kialakításánál érdemes spórolni. Hiszen azért vágtunk bele, hogy jelentős megtakarításokat érjünk el általa. Könnyen belátható, hogy azt, amit ma megspórolunk, azt később, a havi számlákban fogjuk megfizetni, hiszen a gyengébb szigeteléssel kisebb hatékonyságot érhetünk el. Válasszon hát minőségi termékeket és otthonának megfelelő vastagságot!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból