Milyen folyamatok lapulnak a honlapkészítés mögött?

Ma már szinte minden vállalkozás rendelkezik honlappal. Az online marketing világában azonban egyre hangsúlyosabb az is, hogy milyen weboldalról van szó. Egy jól megtervezett honlappal ugyanis az internetes keresetednek szinte semmi nem szab határt. Ilyenkor jön az, hogy még a tőkeerős versenytársakat is magad mögé parancsolhatod. De mi kell ehhez? Néhány fontos lépés, hogy megszülessen a tökéletes honlap. A következő cikkben most ezeket fogjuk kivesézni.

Első lépés: tervezés

“Ember tervez, Isten végez” – tartja a mondás. Nos, ha nem akarjuk mi is így végezni, akkor bizony már a tervezés szakaszában is alaposnak kell lennünk. De hogyan lehetséges ez?
Jó, ha már a tervezés során tudjuk, hogy mi lesz a weboldal célja, s ezt pontos számokhoz és határidőkhöz igazítjuk. Egy bizonyos időn belül tűzzük ki az olyan célokat, minthogy mennyi profitot szeretnénk elérni, hányan iratkozzanak fel a hírlevélre, mekkora legyen a felület forgalma és így tovább.
Https-__Adnetmedia.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk3
A célok mellett jól kell ismerni a célcsoportot is. Tegyük fel a kérdést, hogy mi érdekli őket, hogyan segíthet nekik a termékünk, szolgáltatásunk.

Hogyan segít a honlap a látogatóknak?

Egy jó honlap úgy van felépítve, hogy maximálisan támogatja a látogatókat. Tehát bármilyen kérdés is merül fel az ügyfelekben, azt találják meg nálad, egy helyen! Meríthetsz ötleteket akár a versenytársak oldaláról is.
Ha ezzel megvagy, akkor végezd el a kulcsszókutatást, amely során nem elég a fő kulcsszavakra koncentrálni, mivel az azokhoz kapcsolható szinonimák is lényegesek.
A minőségi tartalmak azért is fontosak, mert egyrészt hasznos információkkal láthatjuk el a felhasználókat, másrészt a keresőben is javíthatunk a helyezésünkön.

Ha szeretnél még több tanácsot kérni a témában, vagy egyből a profikra bíznád a munkát, az Adnet Media marketingvezérelt weboldalkészítéssel foglalkozik, bátran keresd fel szakembereit!

Az első benyomás mindig fontos

Nem is gondolnád, de mindössze néhány másodperc alatt képes eldönteni a látogató, hogy szimpatikus-e számára a vállalat vagy sem. Nos, ebben a weboldalnak is óriási szerepe van.
Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen az arculathoz igazodó webdesign.
A menüpontok is úgy épüljenek fel, hogy sok kulcsszó szerepeljen bennük, így a Google tényleg szeretni fogja a felületet.
Végül, fontos még a weboldal folyamatos tesztelése, s az esetleges hibák kijavítása, tehát a megfelelő optimalizálás.
Nagyjából így néz ki egy profi honlap felépítése. Ne feledd, hogy egy okos weboldal akkor is dolgozik, amikor te éppen pihensz vagy nyaralsz, így mindenképpen jó befektetésnek minősül. Neked is jól jönne egy olyan felület, ami szállítja neked a vevőket és növeli a bevételed? Akkor keresd fel az Adnet Media weboldalát!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból