Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje az első magyar alkotás, amelyet a Velencei Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjába meghívtak.

Újító, eredeti hangú alkotás

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre az első magyar film, amelyet meghívtak a Velencei Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjába, amelybe idén mindössze 10 újító, eredeti hangú alkotást válogattak be, írja a HVG.

Mint írják, a magyar film világpremierje a velencei Lidón volt, a Palazzo del Casino nagy vetítőtermében. Horvát Lili rendező, Stork Natasa főszereplő és Csernátony Dóra producer személyesen mutatták be a filmet a velencei közönségnek, írja az MTI.

Horvat Lili Felkeszules Meghatarozatlan Ideig Tarto Egyuttletre Film Velencei Filmfesztival Szfe Szinmuveszeti Stork Natasa
Horvát Lili (B) És Stork Natasa (J) A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Álltak Ki Az Szfe Mellett / Fotó: Ódy Színpad

Azt viszont a Magyar Távirati Iroda kifelejtette, hogy a sajtótájékoztatón Mundruczó Kornél Petrányi Viktória és Wéber Kata mellett Horvát Lili és Stork Kata is kiállt a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett. Bár azt sem írta meg, hogy a győri Fidesz egyszerűen “hányás” szöveggel osztotta meg Mundruczóék kiállását, amit aztán töröltek a Facebook-oldalukról.

Szerelem az őrülettől elválasztó homályos határsávban

A tájékoztató idézi Gaia Furrert, a szekció művészeti vezetőjét, aki bevezetőjében azt mondta, hogy ez volt az első film, amelyet meghívtak az idei válogatásukba, a szelektorok pedig egyhangúan döntöttek a magyar alkotás mellett, már jóval azelőtt, hogy a nevezési határidő lezárult volna.

Azt akarták, hogy mindenképpen Velencéből induljon el nemzetközi útjára ez a hipnotikus alkotás, amely nézőjét egy titokzatos területre invitálja: a szerelmet az őrülettől elválasztó homályos határsávba.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Vidnyánszky Vs. Oscar-díjasok: Az SZFE mellett nagyágyú külföldi művészek is kiálltak

Miután Vidnyánszky Attila lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) alapítványát fenntartó kuratórium elnöke, számos tüntetés – versfelolvasóstól kezdve élőláncosig – mellett több hazai ismert ember, intézmény és egyesület is támogatásáról biztosította az SZFE hallgatóit. Noha ez aligha hatja meg Vidnyánszkyt a nyilvánosságban adott nyilatkozataiból kiindulva: azt is mondta, az egyetemük mellett kiálló diákok mindössze a politikai pártok eszközei.

A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A 35 mm-es nyersanyagra forgatott film operatőre Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi. A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk, további fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor tűnik fel a filmben.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) előzetes

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebés…

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-étől kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk