Követem Közélet A győri Fidesz szerint hányás, hogy Mundruczó Kornél #FreeSZFE-s...

A győri Fidesz szerint hányás, hogy Mundruczó Kornél #FreeSZFE-s pólót viselt a Velencei Filmfesztiválon

Promóció

Mundruczó Kornél rendező új filmje, a Pieces of a Woman (Egy nő darabjai) a 2020-as Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel. A sajtótájékoztatót pedig nem várt módon tartotta meg: #FreeSZFE-s pólóban tudatta a világgal, mi zajlik épp Magyarországon.

Elmagyarázták a világsajtónak az okát

Promóció
- Advertisement -

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz a világpremierje Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének, amelynek csapatához Martin Scorsese Oscar-díjas rendező executive producerként csatlakozott.

(balról jobbra) Petrányi Viktória producer, Kevin Turen amerikai producer, Wéber Kata, Vanessa Kirby brit színésznő és Mundruczó Kornél a Pieces of a Woman című film bemutatóján 2020. szeptember 5-én / Fotó: Tiziana Fabi / AFP

A sajtótájékoztatón részt vett Vanessa Kirby és Ellen Burstyn, valamint Mundruczó rendező, Wéber Kata forgatókönyvíró és Petrányi Viktória producer.

Mundruczó, Petrányi és Wéber #FreeSZFE feliratú pólóban jelentek meg a vörös szőnyegen, a sajtótájékoztatón pedig a világsajtónak elmagyarázták az okát.

Mint ismert, amióta Vidnyánszky Attila lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke – a kormány önkényesen nevezte ki –, azóta ez uralja a közbeszédet és a napi történéseket.

Mundruczó és Wéber a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál sajtótájékoztatóján, 2020. 09. 05. / Fotó: Tiziana Fabi / AFP

Több tüntetést – verses demonstráció vagy épp a legutóbbi, élőláncos tüntetést – is szerveztek, de számos intézmény, szervezet és ismert ember áll az SZFE mellett kezdve a Magyar Játékfilmrendezők Egyesületétől a több mint 160 író-költőn át egészen a német Maxim Gorki Színházig, Berlinben pedig még tüntetést is szerveztek.

Mucsi Zoltán: Kiver a víz, amikor a kultúrában is karaktergyilkossággal intéznek ügyeket

„Szemernyi bölcsesség” sincs a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyének a kezelésében Mucsi Zoltán szerint. A Válasz Online-nak adott interjúban elismerte, hogy nyilván van hiba abban, ahogy a Színművészeti működik, és nincs helyzet, amelyen ne lehetne javítani, de “ez a mód viszont, hogy le sem ülnek a Színművészeti vezetésével, hogy semmilyen egyeztetés nincs, az példátlan.

Vidnyánszky Attila szerint viszont a pártok eszközként használják a diákokat.

Győri Fidesz: Hányás

Noha a győri Fidesz nem kommentálta annyira cizelláltan, mint Vidnyánszky, de nekik is erős véleményük van az SZFE körüli ügyről, pontosabban Mundruczóék kiállásáról: egyszerűen hányásnak nevezték egy Facebook-posztban.

A győri Fidesz Facebook-posztja

A Facebook-posztot a Magyar Hang találata, a cikkben hozzátették azt is: a Fidesz győri választókerületi elnöke Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, aki egyben az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke.

Horvát Lili és Stork Natasa is FreeSZFE-zett

Mundruczó, Petrányi és Wéber mellett mások is #FreeSZFE feliratú pólóban beszéltek a sajtótájékoztatón.

Security Check Required

No Description

Horvát Lili rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjének világpremierjét szintén szombaton, délután 5 órakor tartották a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjában. A rendező és a film főszereplője, Stork is #freeszfe feliratú pólóban jelent meg a sajtó eseményen. Mindketten az SZFE hallgatói voltak.

Egyelőre nem reagált a győri Fidesz erre, mindössze annyival, hogy a szóban forgó Facebook-bejegyzést törölték.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3