Leszűkült az ösztöndíjra érdemes jelöltek névsora.

Máris megvan a Horváth Péter Ösztöndíj shortlistje

Kilencedik alkalommal adják át idén a Horváth Péter Ösztöndíjat, amelynek célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, az adott évben új kötettel jelentkező, 35 évesnél nem idősebb szerzők támogatása, számukra egy évnyi nyugodt munkakörül­mények biztosítása, új művek megszületésének ösztönzése, a kiadott mű németországi megjelentetésének elősegítése.

A jelöltek tízes listáját három névre szűkítette a zsűri, így továbbra is az esélyesek között van Kormányos Ákos, Puskás Panni és Vida Kamilla, adta hírül a Litera.

Jövő héten adják át

A díjazott a nettó 6 ezer eurós ösztöndíj mellett lehetőséget kap a Solitude Akadémia által biztosított egyhónapos stuttgarti alkotói tartózkodásra, és az elismerés kiegészül a Literarisches Colloquium Berlin (LCB) által felajánlott egyhónapos berlini ösztöndíjjal, valamint a Stuttgarti Magyar Intézetben megrendezett szerzői esttel is.

Hogy hármójuk közül ki nyeri az ösztöndíjat, az december 9-én 17 órakor derül ki az Írók Boltjában.

Az ösztöndíjat első ízben, 2013-ban Krusovszky Dénes, 2014-ben Mán-Várhegyi Réka, 2015-ben Áfra János, 2016-ban Bencsik Orsolya, 2017-ben Závada Péter, 2018-ban Simon Márton, 2019-ben Harag Anita, 2020-ban pedig Bartók Imre nyerte el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet