A 10 éve kicsinált Hősök sorozat kap egy esélyt a feltámadásra

A világjárvány által generált helyzet folytán jelentősen lerövidültek a televízióban sugárzott műsorok. Ennek eredményeképp egyre nagyobb lyukak zavarják meg a csatornák megszokott, pörgős menetrendjét. A probléma kiküszöbölése érdekében pedig sok televízió újra előveszi azokat a műsorokat és filmeket, amik már rég feledésbe merültek. 

Újjászületnek az elfeledett műsorok

Elveszett drágakövek, elfelejtett importok, kultikus slágerek, amiket újra visszahelyezhetünk a lejátszóba. A világjárvány által generált helyzet folytán kevesebb új műsorra számíthatunk, valamint jelentősen csökken a sugárzott filmek műsorideje is. Tulajdonképpen a gyorsan és bármikor fogyasztható műsorokkal kísérletezett a Quibi alkalmazás is.  

hosok sorozat ujra
Jelenet a Hősök sorozatból / Fotó: Getty Images

A filmek lerövidülésével és bemutatójuk hiánya folytán az ütemtervben így lyukak keletkezhetnek. Ám a csatornák régebbi, elfedett alkotásokkal próbálnák meg kitölteni ezt az űrt. A BBC Two hamarosan megismétli a Hősök teljes sorozatát, ami már alig várja, hogy újjászülethessen és ismét nézők széles körét szórakoztathassa. 

Hősök a köbön

A Hősök egy tudományos-fantasztikus témára felépített műsor, amelyben normálisnak tűnő emberek keverednek kalandokba titokzatos képességekkel. A sorozatban szerepel egy gondolatolvasó rendőr, egy időutazó hivatalnok és egy potenciális kongresszusi képviselő is, aki szó szerint szárnyal. A rejtélyes karakterek szövetségre lépnek, hogy megmenthessék a világot. 

A Spotify legújabb podcastjében DC-s szuperhősök a sztárvendégek

A Spotify régóta szeretne az első számú streaming platformmá válni, ennek érdekében pedig hatalmas összegeket áldoznak izgalmas projektek egész sorozatára. Elmondásuk szerint nehéz jelentős nyereségre szert tenni, ha csak kis körű szolgáltatókkal dolgoznak együtt, míg a podcast műsorok erőteljesebb pozíciót biztosítanának az oldal működtetőinek.

A sorozatnak először lélegzetelállító sikere volt. Jelölték az Aranygömbökre. Megnyerte a People‘s Choice-díjat. Szereplőit a Time magazin Év Személye című kiadványában láthattuk viszont. Ez a lelkesedés azonban csak az első néhány epizódon alapult, amelyek összeesküvés-elméleteket, árnyékos vállalatokat és a közeljövő apokaliptikus jövőképeit is belesűrítették a sorozatba. Továbbá felélesztették a már kissé megkopott szuperhős műfajt is. A számtalan szövevényes szálon játszódó cselekmény fonalai azonban összegabalyodtak, a történet lendületét vesztette és amikor véget ért a műsor, a karakterek elérték a céljukat és új küldetés elébe kellett volna nézniük, a készítők inspirációja is kifulladt. Az újraindítás gondolata amúgy is soknak bizonyult volna a nézők számára, írja a The Guardian. A további évadokat kevesebb epizóddal zavarták le, de a negyedik szériát már aligha követte bárki is. 

Sorozatok, amik a rasszizmusból adódó problémákat járják körül

Sorozatok, amik a rasszizmusból adódó problémákat járják körül Madam C. J. Walker: az önerejéből lett milliomos Madam C. J. Walker, az első önerőből lett fekete női milliomos története a Netflix saját gyártású, igaz eseményeken alapuló mini sorozatában tűnik fel újra. Walker eredetileg mosónőként dolgozott. Az élet azonban számos nehézséget gördített a szorgos nő elé.

A műsor újraindítása azonban ad egy utolsó esélyt nemcsak a készítőknek, hanem a nézőknek is. A Hősök egy tisztességes, korlátozott dráma, és ha készen állunk arra, hogy az első évadot követően nincs epizód vagy legalábbis nem érdemes megnézni, akkor egy kifejezetten érdekes show is. És ha a Stranger Things legújabb évada és a Jóbarátok exkluzív kiadása is csúszik, egész jó alternatívának tűnik a repülő képviselő, a gondolatolvasó rendőr és az időutazó hivatalnok triumvirátusának esete. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból