A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.
Az egyre növekvő energiaárak miatt, valamint a támogatásoknak köszönhetően egyre többen döntenek a váltás mellett, és cserélik le gáz- vagy elektromos kazánjaikat hőszivattyúra. A hőszivattyús rendszerek számos előnnyel rendelkeznek az otthonok melegen tartása, illetve klimatizálása kapcsán, azonban néhány hátrányt is meg kell említeni a teljesség igénye miatt. Cikkünkben azonban arra fókuszálunk, miért éri meg a hőszivattyú.

Mi az a hőszivattyú?

Az elektromos árammal üzemelő hőszivattyúk jelentik a jövőt. Rendeld meg hőszivattyú telepítését a Zone Klíma szakembereitől, és élvezd a jövőt már ma az otthonodban, fizess kevesebbet magasabb komfort mellett!

A hőszivattyú olyan készülék, amely képes fűteni és hűteni, meleg vízzel ellátni otthonokat. Működési elvét tekintve olyan, mint egy légkondicionáló, amely hőt is szolgáltat, de sokkal kevesebb energiát használ. Hidegben a külső környezet hőjét fordítja az otthonok melegen tartására, hűtési üzemmódban fordítva. Energiatakarékos, mert kevesebb áramot használ fel, mint amennyi energiát termel.

A berendezések típusai.

Több típusa létezik:
 • Levegő-levegő és a levegő-víz hőszivattyúk:
  A hőt a kinti levegőből nyerik, és ezek a legelterjedtebbek, mivel viszonylag könnyen telepíthetők.
 • Geotermikus hőszivattyúk:
  A Föld hőjét használják, ezek üzemelnek a leghatékonyabban. Telepítésük azonban rendkívül költséges, és nem minden esetben lehetséges.
 • Víz-víz típusú berendezések:
  A talajvíz hőjét hasznosítják, telepítésük azonban drága lehet, és a talajvíz kimerülése esetén nem üzemeltethetők.

Miért éri meg a hőszivattyú? Íme, 6 érv mellettük!

 1. Környezetbarát:
  Akár 40%-kal csökkenti a CO2-kibocsátást, de napelemes rendszerrel kombinálva klímasemlegessé is tehető.
 2. Energiahatékony:
  Energiát csak az üzemeléshez használ, míg a hőtermeléshez az ingyenesen rendelkezésre álló környezeti hőt. Továbbá hatékonysága a gázkazánok hatékonyságának a többszöröse.
 3. Pénzt takarít meg:
  A kedvezményes GEO és H tarifák igénylésével további költséget takaríthatsz meg.
 4. Egyszerű telepítés:
  A levegő típusú hőszivattyú telepítése nem igényel előkészítést, speciális munkálatokat, üzembe helyezése egyszerű, kéményre sincs szükség. Egyetlen feltétele a megfelelően szigetelt épület.
 5. Maximális kényelem:
  A modern hőszivattyúk állandó hőmérsékletet és páratartalmat biztosítanak az otthonokban. Akkor takaríthatod meg a legtöbb energiát, ha a termosztátot ugyanarra a hőmérsékletre állítod, akár éjszakára is, ellentétben az összes környezetbarát tanáccsal, amit az évek során elsajátítottál.
 6. Biztonság:
  A hőtermeléshez csak áramot használ, tüzelőanyagot nem.
Adj esélyt a jövő technológiájának otthonodban, kérd szakértők segítségét a telepíthetőség megállapításában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.