A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.
Az egyre növekvő energiaárak miatt, valamint a támogatásoknak köszönhetően egyre többen döntenek a váltás mellett, és cserélik le gáz- vagy elektromos kazánjaikat hőszivattyúra. A hőszivattyús rendszerek számos előnnyel rendelkeznek az otthonok melegen tartása, illetve klimatizálása kapcsán, azonban néhány hátrányt is meg kell említeni a teljesség igénye miatt. Cikkünkben azonban arra fókuszálunk, miért éri meg a hőszivattyú.

Mi az a hőszivattyú?

Az elektromos árammal üzemelő hőszivattyúk jelentik a jövőt. Rendeld meg hőszivattyú telepítését a Zone Klíma szakembereitől, és élvezd a jövőt már ma az otthonodban, fizess kevesebbet magasabb komfort mellett!

A hőszivattyú olyan készülék, amely képes fűteni és hűteni, meleg vízzel ellátni otthonokat. Működési elvét tekintve olyan, mint egy légkondicionáló, amely hőt is szolgáltat, de sokkal kevesebb energiát használ. Hidegben a külső környezet hőjét fordítja az otthonok melegen tartására, hűtési üzemmódban fordítva. Energiatakarékos, mert kevesebb áramot használ fel, mint amennyi energiát termel.

A berendezések típusai.

Több típusa létezik:
  • Levegő-levegő és a levegő-víz hőszivattyúk:
    A hőt a kinti levegőből nyerik, és ezek a legelterjedtebbek, mivel viszonylag könnyen telepíthetők.
  • Geotermikus hőszivattyúk:
    A Föld hőjét használják, ezek üzemelnek a leghatékonyabban. Telepítésük azonban rendkívül költséges, és nem minden esetben lehetséges.
  • Víz-víz típusú berendezések:
    A talajvíz hőjét hasznosítják, telepítésük azonban drága lehet, és a talajvíz kimerülése esetén nem üzemeltethetők.

Miért éri meg a hőszivattyú? Íme, 6 érv mellettük!

  1. Környezetbarát:
    Akár 40%-kal csökkenti a CO2-kibocsátást, de napelemes rendszerrel kombinálva klímasemlegessé is tehető.
  2. Energiahatékony:
    Energiát csak az üzemeléshez használ, míg a hőtermeléshez az ingyenesen rendelkezésre álló környezeti hőt. Továbbá hatékonysága a gázkazánok hatékonyságának a többszöröse.
  3. Pénzt takarít meg:
    A kedvezményes GEO és H tarifák igénylésével további költséget takaríthatsz meg.
  4. Egyszerű telepítés:
    A levegő típusú hőszivattyú telepítése nem igényel előkészítést, speciális munkálatokat, üzembe helyezése egyszerű, kéményre sincs szükség. Egyetlen feltétele a megfelelően szigetelt épület.
  5. Maximális kényelem:
    A modern hőszivattyúk állandó hőmérsékletet és páratartalmat biztosítanak az otthonokban. Akkor takaríthatod meg a legtöbb energiát, ha a termosztátot ugyanarra a hőmérsékletre állítod, akár éjszakára is, ellentétben az összes környezetbarát tanáccsal, amit az évek során elsajátítottál.
  6. Biztonság:
    A hőtermeléshez csak áramot használ, tüzelőanyagot nem.
Adj esélyt a jövő technológiájának otthonodban, kérd szakértők segítségét a telepíthetőség megállapításában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.