Így festenének a világ vezetői, ha ők is menekültek lennének

Egy igazán erős üzenetet közvetít a festményeivel egy szír művész, Abdalla Al Omari: megfordítta az alkotásaival a kockát, és sorsukról döntő vezetőket helyezte menekült szerepbe.

Az ENSZ bejelentette, hogy 65, 6 millióra tehető azon emberek száma, akik menedéket keresnek, és az életüket féltve elhagyták anyaországukat a 2016-os konfliktusok miatt. És ez a számadat irgalmatlanul magas, főleg, ha összehasonlítjuk a II. világháború menekültjeinek adataival.

Számos menekült él borzalmas körülmények között, csakúgy, mint Abdalla Al Omari festő. Omari fejébe vette, hogy készít egy sorozatot, amely égetően fontos üzenet mindenki számára, de főleg a világ vezetőineknek, akik, úgy tűnik, közömbösek a krízist illetően.

Abdalla The Vulnerability Series-nak (A sebezhetőség sorozata – a szerk.) nevezte a sorozatot, amely által újraértelmezte a világ vezetőinek szerepét (Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Kim Jong-un és még sokan mások).

World Leaders As Refugees Vulnerability Series Abdalla Al Omari 9 594A85Cc8A44B 880
#7 Barack Obama És Abdalla Al Omari

A szír művész próbálta úgy ábrázolni Angela Merkeléket, hogy érezze a befogadó, min mennek át nap mint nap a menekültek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Meghitt órákat töltöttem a festményekkel, és azt gondolom, a végeredmény több, mint amire számítottam. Nagyon könnyen válhat a védett védtelenné, és az abszolút erőtlen pillanatok szupererőt adhatnak neked[/perfectpullquote]

– írja a weboldalán Omari. “A gravitáció nélküli univerzumunkban minden, amibe tudunk kapaszkodni, a sebezhetőségünk” – tette hozzá.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Meggyőztem magam, hogy a legerősebb fegyver az emberi jóság birtoklása. Ez az, amely erősebb, mint a hatalmi játszmák, a bombák okozta kráterek és a golyó általi lyukak a kollektív emlékezetünkben. A sebezhetőség egy ajándék, amelyet mindannyiunknak ünnepelni kellene[/perfectpullquote]

– fejezte be gondolatmenetét Abdalla Al Omari festőművész.

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet