Egy igazán erős üzenetet közvetít a festményeivel egy szír művész, Abdalla Al Omari: megfordítta az alkotásaival a kockát, és sorsukról döntő vezetőket helyezte menekült szerepbe.

Az ENSZ bejelentette, hogy 65, 6 millióra tehető azon emberek száma, akik menedéket keresnek, és az életüket féltve elhagyták anyaországukat a 2016-os konfliktusok miatt. És ez a számadat irgalmatlanul magas, főleg, ha összehasonlítjuk a II. világháború menekültjeinek adataival.

Számos menekült él borzalmas körülmények között, csakúgy, mint Abdalla Al Omari festő. Omari fejébe vette, hogy készít egy sorozatot, amely égetően fontos üzenet mindenki számára, de főleg a világ vezetőineknek, akik, úgy tűnik, közömbösek a krízist illetően.

Abdalla The Vulnerability Series-nak (A sebezhetőség sorozata – a szerk.) nevezte a sorozatot, amely által újraértelmezte a világ vezetőinek szerepét (Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Kim Jong-un és még sokan mások).

World Leaders As Refugees Vulnerability Series Abdalla Al Omari 9 594A85Cc8A44B 880
#7 Barack Obama És Abdalla Al Omari

A szír művész próbálta úgy ábrázolni Angela Merkeléket, hogy érezze a befogadó, min mennek át nap mint nap a menekültek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Meghitt órákat töltöttem a festményekkel, és azt gondolom, a végeredmény több, mint amire számítottam. Nagyon könnyen válhat a védett védtelenné, és az abszolút erőtlen pillanatok szupererőt adhatnak neked[/perfectpullquote]

– írja a weboldalán Omari. “A gravitáció nélküli univerzumunkban minden, amibe tudunk kapaszkodni, a sebezhetőségünk” – tette hozzá.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Meggyőztem magam, hogy a legerősebb fegyver az emberi jóság birtoklása. Ez az, amely erősebb, mint a hatalmi játszmák, a bombák okozta kráterek és a golyó általi lyukak a kollektív emlékezetünkben. A sebezhetőség egy ajándék, amelyet mindannyiunknak ünnepelni kellene[/perfectpullquote]

– fejezte be gondolatmenetét Abdalla Al Omari festőművész.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.