Egy New York-i művészeti igazgató, aki anonimitását meg kívánta tartani, elképzelte, hogyan néznének ki a Disney-mesék hősei, ha transzneműek lennének.

A projekt célja a homofóbia megfékezése

„Sokmillió gyerekhez hasonlóan én is Disney-rajzfilmeken nőttem fel. Mindig is rajongtam és rajongani is fogok értük, hiszen a szeretetről, a szabadságról, valamint arról szólnak, hogy képesek vagyunk változni. De közben rájöttem, hogy nincs köztük egyetlen transznemű sem, akik talán a leginkább vágynak az elfogadásra, a szabadságra és az átváltozásra, amit a Disney olyan kiválóan jelenít meg minden alkotásában” – nyilatkozta a projekt indíttatásáról a művész a Bored Pandának.

Feltette hát magának a kérdést: mi lenne, ha a leghíresebb rajzfilmek főszereplői transzneműek lennének? A figurákat övező figyelem és népszerűség révén az LMBTQ+ közösséget övező megbélyegzéseket és tabukat is ledönthetné grafikai tudása segítségével, még ha csak kis részben is. Az eredményt alább láthatjátok.

A kis habfiú

Transz Disney Figurak 1

Aladdina

Transz Disney Figurak 2

Pán Petra

Transz Disney Figurak 3

Bello

Transz Disney Figurak 4

Alfréd Csodaországban

Transz Disney Figurak 5

Herkulessza

Transz Disney Figurak 6

Hamupipő

Transz Disney Figurak 7

Csipkejácint

Transz Disney Figurak 8

Pinocchia

Transz Disney Figurak 9

Dzsinna

Transz Disney Figurak 10

Az amerikai grafikus olasz kollégája pedig saját magát helyezte be a Disney-filmek jeleneteibe, erről ebben a cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet