II. Erzsébet brit királynő 94 éves lett, mi pedig összegyűjtöttünk néhány bennfentes érdekességet, amit csak kevesen ismernek róla.

Van, amiben ő is átlagember

Ii Erzsebet Kiralyno Erdekessegek
Ii. Erzsébet Királynő Köszönti A Királyi Légierő Tagjait Hadgyakorlat Előtt, 2020. Február 3. / Fotó: Richard Pohle / Reuters

II. Erzsébet királynő ma ünnepli 94. születésnapját. Nemrég egyébként önkéntes karanténba vonult a koronavírus-járvány miatt. De volt ideje, hogy szokatlan módon – uralkodása alatt ez volt mindössze az 5. alkalom – nagy bejelentést intézzen a polgárokhoz. Mint mondta, “úgy kell harcolni, mint a II. világháborúban. A ruhája miatt viszont céltábla lett az internet népének, amiből készítettünk is egy humoros válogatást.

Mindazonáltal ő az élő példa arra, hogy a kor csak egy szám, a tapasztalt uralkodónőt életkora nem sok dologban akadályozza. A királynő már egészen fiatal korában is egy igazi egyéniség volt, és a lendületéből mostanra sem veszített. A következő összeállításban megmutatjuk, hogy milyennek látja őt a királyi udvar, mik a legkínosabb vagy éppen a legmeglepőbb tulajdonságait vagy tettei. Nem is gondolád, milyen merész a britek királynője, más tények pedig azt támasztják alá, hogy rangjától függetlenül ő is csak emberből van.

Családban házasodott

Ii Erzsebet Kiralyno Fulop Herceg
Ii. Erzsébet És Fülöp, Edinburgh Hercege / Fotó: Getty Images

A harmadunokatestvéréhez, Fülöphöz ment hozzá. A házastársak két dédszülője közös volt, akik egyébként maguk is elsőfokon unokatestvérek voltak.

A cikk folytatódik, lapozz tovább az érdekességekért!

Titokban tartották, hogy menyasszony

Három hosszú éven keresztül senki sem tudott arról, hogy menyasszony és vőlegényként járnak már együtt. Vártak a királynő 21. születésnapjáig a hivatalos bejelentéssel. A sajtó akkor szúrta ki, amikor a herceg segített feladni a kabátját a szerelmének, és a gyűrű megcsillant.

A távkapcsolat ékes példája

13 éves korában szeretett bele Fülöp hercegbe, szerelmi házasságuk volt. II. Erzsébet éppen csak, hogy belépett a kamaszkorba, amikor találkozott az akkor már 18 éves szerelmével, aki akkor tengerész volt, ezért évekre távol maradt párjától, kapcsolatuk mégis kibírta.

Zöldségről kapta a becenevét a királynő?

Fülöp herceg egy zöldségről adta becenevét a királynőnek. Nem tudni miért, de az uralkodót káposztának becézi szerelme. Az elnevezést nagy titok övezi.

II. Erzsébet, az örök gyerek

Nem túl előkelő a reggelije, ebben azért hasonlít ránk. Hiába az ötcsillagos séfek, ő ragaszkodik a kukoricapehelyhez.

Úgynevezett előjogok, ugye

Ő az egyetlen, aki jogosítvány nélkül vezethet, mivel az Egyesült Királyságban az ő nevével megy ki az összes vezetői engedély, neki nem szükséges megszereznie azt, és előszeretettel ül be a kormány mögé.

Hiába imádja a divat szakmát, csak két éve járt először bemutatót

2018-ban járt először divatbemutatón. Hiába a divat iránti rajongása, a két évvel ezelőtti, londoni divathéten járt először bemutatón. Akkor a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour mellett foglalt helyet, természetesen az első sorban.

Jó ebédhez szól a nóta hűl a koktél

Kate Middleton Erzsebet Kiralyno
Kate Middleton (B), Cambridge Hercegnéje, Vilmos Herceg Felesége És Ii. Erzsébet Királynő (B) / Fotó: Phil Noble / Wpa Pool / Getty Image

Minden ebéd előtt legurít egy koktélt. Sőt, a Variety cikke szerint négyet iszik meg egy nap. A királynő kedvenc itala a gin és a Dubonnet (francia, vörösbor alapú aperitif).

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk