Egy magyar férfi belefutott egy ingatlanhirdetésbe, és miután érdeklődött, akkor derült ki, hogy valójában II. Erzsébet királynő egyik otthonát vásárolhatja meg.

Zolcer János magyar televíziós újságíró és producer közösségi média-oldalán mesélte el, hogy sok évvel ezelőtt Münchenben irodabővítés nélkül akart vásárolni egy nagyobb házat, és Grünwald városában találta meg a tökéletes ingatlant, amiről kiderült, hogy a királynő tulajdonában áll, írja a Blikk

Benne a kanadai konzul lakott, és a tulajdonosa II. Erzsébet volt. Kanada monarchia, uralkodója II. Erzsébet királynő volt, így minden kanadai külképviseleti épületet is ő tulajdonolt

– magyarázta a férfi. “A konzul elmondta a vételárat, én meg gondoltam, a királynőnek néhány millió márka nem oszt, nem szoroz, ezért a kikiáltási ár felére tettem ajánlatot, bár még ez is több millió volt. Alig telt el egy hét, Londonból megjött a válasz: rendben, vihetem a házat.”

A férfi remélte, hogy az adásvételnél találkozhat a királynővel, de ez nem így lett, helyette csak a kanadai konzul jelent meg egy az uralkodó által aláírt meghatalmazással. Miután aláírták a papírokat, a konzul átadta II. Erzsébet királynő üzenetét: 

Őfelsége a királynő sok boldogságot, és jó egészséget kíván önöknek az új házban!

A férfi hozzátette, a királynő valószínűleg nem is tudta, hogy övé az ingatlan, hiszen annyi van a nevén, amit már képtelenség észben tartani.

A konzul azt is elárulta, hogy miért vették meg a házat, egy atom biztos bunker volt az ingatlan alatt, és a hidegháború idején elővigyázatos volt. 

Zolcer János írását azzal zárta, hogy nemrég Münchenben járt, és elhajtott a régi házhoz. A szomszédok mondták, egy arab sejk lakik benne 7 feleségével – már amikor épp Münchenben vannak bevásárló körúton.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet