Ilyen se volt még, csak nőkkel forgatják le ennek a sorozatnak egy epizódját

Ez az első alkalom, hogy egy szappanoperának kizárólag nőkből álló stábja és szereplőgárdája legyen.

Először kerül képernyőre olyan szappanopera-epizód, amely kizárólag nők közreműködésével készül a brit ITV csatornán. Az Emmerdale című sorozat több mint negyven éve fut a brit tévében, a széria egy kis észak-angol faluban, a yorkshire-i Dalesben játszódik.

A sorozat március 8-ra, a nemzetközi nőnapra időzített epizódján csak nők dolgoznak majd a kamerák mögött és előtt is – jelentette be az ITV csatorna.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez az első alkalom, hogy egy szappanoperának kizárólag nőkből álló stábja és szereplőgárdája legyen. A nemzetközi nőnapon sugározzuk, ezért azt akartuk, hogy női producerei legyenek, nő írja és rendezze és az egész szereposztás nőkből álljon[/perfectpullquote]

– mondta el Jane Hudson, a sorozat executive producere. Miközben a MeToo-mozgalom hatására több nő kap lehetőséget a televíziózásban és a filmezésben, a statisztikai adatok szerint továbbra is nagy a lemaradás az ágazatban a női egyenjogúság terén.

Embargoed Emmerdale Suspects654879679547695470987986538 E1508496326149
Emmerdale / Fotó: Metro

A 2016-17-es amerikai televíziós szezonban a tévés alkotók – rendezők, írók, producerek – között csak 28 százalék volt a nő, és a szöveges szerepek 42 százalékát játszották nők. Ez az állapot négy évre visszamenőleg is nagyjából hasonló volt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból