Iman: “David Bowie minden nap a gondolatainkban és a szívünkben él tovább”

Január 10-én, vasárnap lesz öt éve, hogy David Bowie 18 hónapig tartó betegség után küzdelmét vesztette a rákkal szemben.

Övegye, Iman és gyermekei mellett a fél világ gyászolja

David Bowie özvegye, Iman Szomáliában született, az egykori Szomália szaúd-arábiai nagykövetének lányaként. Iman Egyiptomban járt középiskolába, majd később Kenyában élt. A Nairobi Egyetemen politológiát tanult.

Iman
Iman a Harper's Bazaar címlapsztorijának fotózásán, 2021. januárjában / Fotó: Paola Kudacki

Vallását tekintve muzulmán, folyékonyan beszél öt nyelven. Karrierje során olyan híres tervezők múzsája lett, mint Gianni Versace, Calvin Klein, Donna Karan és Yves Saint-Laurent.

Bár öt éve már, hogy Daviddel nem találkozhatnak személyesen, a rajongói a mai napig töretlenül lekesednek munkásságáért, ezért a zenéje örökérvényű maradhat

– nyilatkozta Iman a Harper’s Bazaarnak adott interjúban.

Szerelmük a mai napig tart

Iman és Bowie 1992-ben házasodtak össze, és frigyüknek az énekes halála vetett véget, 2016-ban.

David minden nap a gondolatainkban és a szívünkben él tovább. Ő életem szerelme, és a lányunk, Lexie, egyszer azt kérdezte, újraházasodnék-e valaha. Soha – válaszoltam

– emlékezik meg Bowie-ról a szupermodell. A 69 évesen elhunyt ikon halálának napján felesége állítólag túrázni indult, és sétája során egy kék madár szállt el fölötte. Az egybeesés David Bowie legutolsó dalával, a Lazarus-szal, elérzékenyíti az idősödés jeleit nem mutató Imant. A 65 éves modell szerint afrikai származásából fakadó egyik kiváltsága, hogy sosem izgatta az életkora és az öregedés kérdése.

David Bowie - Lazarus (Video)

"'Lazarus" off David Bowie's album Blackstar available now on iTunes: http://smarturl.it/blackstar_itunes Amazon: http://smarturl.it/blackstar_amazon Spotify...

Amikor az interjúban házasságuk párkapcsolati dinamikája kerül szóba, Iman a lehető leghétköznapibbként jellemzi azt.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

David Bowie-t mint férjet, vicces és melegszívű úriemberként írja le, akit – bár mindenki a futurizmus atyjaként emlegette – szerinte kevés dolog nyűgözött le jobban, mint egy öltöny-mellény-alkalmi nadrág kombináció. “Csodálatos és profán életet éltünk, ez volt benne a nagyszerű. New Yorkban laktunk, és mégis, szinte mindenhová gyalog mentünk. Bárcsak több év jutott volna nekünk együtt” – hangsúlyozta Iman. A BBC Radio Bowie Five Years On címmel emlékszik meg az énekes életéről és munkásságáról január 10-én.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból