Alig fél nap telt el, de máris elkezdődtek a felmondások az Index.hu újságírói részéről. Többek között a főszerkesztő-helyettes, Munk Veronika is távozik, aki előre figyelmeztette Bodolai Lászlóékat arra az esetre, ha kirúgják Dull Szabolcs főszerkesztőt.

Dull Szabolcs visszavételét követelik Bodolaitól a munkatársak

Július 22-én felmondtak Dull Szabolcs főszerkesztőnek, akit az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László a szerkesztőségtől távol eső helyszínre hívott. A lap munkatársai szolgálati közleményben tiltakoztak ellene, „elfogadhatatlannak” tartják a döntést. (Az eseménydús szerdáról ebben a cikkünkben írtunk, mi minden történt aznap.)

Másnap, csütörtökön újabb szolgálati közleményt publikáltak, amelyben megtudhattuk, a szerkesztőség a július 23-i szóbeli tárgyalás után írásban is kérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába.

Szombathy Pal Bodolai Laszlo Sztankoczy Andras Index Megszunese
Szombathy Pál (B), Bodolai László (K) És Sztankóczy András (J) 2020. 07. 23-Án A Szerkesztőség Állománygyűlésén, Asztalon A Kormányközeli Magyar Nemzet Egyik Lapszáma / Fotó: Bődey János

A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai mielőbb válaszoljon írásban. A szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, a főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni[/perfectpullquote]

– írta.

Többeknek véget ér a munka a mai napon

A 24 eközben közzétett egy videót arról, hogy Munk Veronika főszerkesztő-helyettes a kamerájuk előtt elmondta, hogy mivel Bodolai nem teljesítette a kérésüket Dull Szabolcs visszahelyezése kapcsán, ezért ma várhatóan többeknek véget ér a munkája a lapnál.

Az Indexesek Dull Szabolcsot kérték vissza, Bodolai nemet mondott | 24.hu

Munk Veronika főszerkesztő-helyettes szerint sok újságíró számára véget ért ma az Index. FELIRATKOZÁS: https://bit.ly/2HWKkJo Weboldal: https://24.hu/ Facebo…

Munk azt mondta, nem tudják, mi történik most, de határozottan azt látja, hogy sokak számára véget ér ma az Index szerkesztőségében a munka.

A 24 úgy tudja, az első távozók egyike Dezső András, aki nem ismeretlen a ContextUs olvasói számára sem, hiszen a ’70-es évektől napjainkig tartó szervezett magyar bűnözésről írt könyve, a Maffiózók mackónadrágban című könyve kapcsán interjúvoltuk meg. Emellett ő volt az, aki felgöngyölítette és végigvitte Kaleta Gábor perui magyar nagykövet pedofil-ügyét.

Dezső András: „Volt olyan gengszter, aki gratulált, hogy mennyire alapos munkát végeztem” / Maffiózók mackónadrágban

Hogyan éri el egy újságíró, hogy a kor legnagyobb gengsztere is régi barátként fogadja és meséljen neki? Korrajzot írni olyan, mint rekonstruálni egy világot. Esetünkben a ’70-es évektől napjainkig tartó magyar szervezett bűnözés világát. Dezső András Maffiózók mackónadrágban, dezső andrás könyvek

Dezső a lapnak nyilatkozni nem kívánt, de megerősítette, hogy távozik. Rajta kívül Szalai Bálint, a gazdaság rovat újságírója és Miklósi Gábor szerkesztő is megerősítette a távozását. A Népszava azt írja, hogy Janecskó Kata újságíró is felmondott. A 444 azt írja, hogy ezek után „Bodolai távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott.”

Munk Veronika Index Megszunese Dull Szabolcs Bodolai Laszlo
Az Index Szerkesztősége 2020. 07. 23-Án, Középen A Főszerkesztő-Helyettes, Munk Veronika / Fotó: Bődey János

Távozik a kultúra rovat vezetője, Zsuppán András is, aki azt írja Facebook-oldalán – vette észre a Media1 –, hogy technikailag „egy hétfőn kezdődő szabadsággal véget ér a kultrovat vezetői munkám az Indexben. Ami ma történt, egyrészt minden további nélkül elkerülhető lehetne, másrészt fatálisan elkerülhetetlen volt, és az Index végét jelenti.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.