Követem Közélet Egy tanulmány szerint ezért India a legveszélyesebb hely egy...

Egy tanulmány szerint ezért India a legveszélyesebb hely egy nő számára

Promóció

Egy frissen készült tanulmány szerint 2018-ban India a világ legveszélyesebb országa egy nő számára. Ennek oka a szexuális erőszak magas kockázata és a regresszív tradíciók.

Promóció
- Advertisement -

Az elmúlt években sokszor láthattunk a híradásokban ismétlődő brutális és rettenetes szexuális bűncselekményekről szóló képsorokat Indiából. Ezek széleskörű vitát váltottak ki a nők biztonságával és a mélyen gyökerező patriarchális tendenciákkal kapcsolatban. Arra kényszerítették az indiai kormányt, hogy szigorítsa meg a szexuális bántalmazást és emberkereskedelmet érintő jogszabályokat. Továbbá azt követelték, hogy tegyen intézkedéseket a nők biztonságának megteremtése érdekében mind a háztartásokban, mind nyilvános helyeken.

Úgy tűnik, ezek az intézkedések a világ második legnépesebb országában mégsem jártak a kívánt eredménnyel. Legalábbis a Thomson Reuters Foundation nemrégiben készített közvélemény-kutatása erre a következtetésre jutott. 

A tanulmány szerint egy nő számára India a legveszélyesebb ország a világon a szexuális erőszak és a rabszolgamunka magas kockázata miatt. 

Az eredmény 550, nőket érintő témákkal foglalkozó szakértő kutatásaira épül. A szakemberek között vannak tudósok, egészségügyi dolgozók, döntéshozók és civil szervezetek képviselői is világszerte.

Az elemzés során olyan szempontokat kellett vizsgálniuk, mint a szexuális és egyéb erőszak, emberkereskedelem, kulturális hagyományok, egészségügy és diszkrimináció.

7 évvel ezelőtt India még “csak” a 4. legveszélyesebb ország volt a nők szempontjából. Most már az olyan országokat is megelőzi, mint Afganisztán és Szíria, amelyek a 2. és 3. helyet foglalják el a listán.

Nők tüntetnek Indiában a nemi erőszak ellen / Fotó: picture-alliance / AP Photo / A. Qadri

India a nőket érintő retrográd kulturális hagyományok miatt is az első helyen végzett. Olyan problémákra világít ez rá, mint a női nemi szervek megcsonkítása, a savas támadások és a gyermekházasságok gyakorlata.

India a legveszélyesebb ország a nők számára / Fotó: New York Times

A listán 10 országból 9 ázsiai, közel-kelet és afrikai. A TOP 10-be egyetlen nyugati állam került: az USA. Az Amerikai Egyesült Államok a 10. helyen áll a nők számára legveszélyesebb országok listáján. A felmérést készítő alapítvány szerint ez a #MeToo mozgalommal van összefüggésben.

A TOP 10 legveszélyesebb ország egy nőnek 2018-ban:

1. India

2. Afganisztán

3. Szíria

4. Szomália

5. Szaúd-Arábia

6. Pakisztán

7. Kongói Demokratikus Köztársaság

8. Jemen

9. Nigéria

10. USA 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3