A mobiltelefonok megjelenésük óta olyan személyes tárgyaink, amelyek mindig értéket képviseltek, sohasem tartoztak a filléres eszközeink közé. Amikor a kilencvenes évek végén nagyobb számban elkezdtek Magyarországon elterjedni a mobiltelefonok, már akkor kialakult a hozzájuk illő tokok piaca is.
Ez a piaci szegmens azóta is velünk van, mert talán elmondható, hogy a mai készülékek nagyságrendekkel érzékenyebbek egy esetleges leesésre, mint ezredfordulós társaik.

Már nemcsak mobiltelefonok, hanem sokkal többek annál

A mai korszerű mobiltelefonok tulajdonképpen már kis hordozható számítógépek, egy akkora képernyővel, amely a készülék egyik oldalát szinte teljesen elfoglalja. A sérüléseknek történő kitettséget növeli, hogy a készülékház hátulja sok esetben üvegből készül és a szépségért, valamint a prémium kialakításért cserébe olyan csúszós, hogy csoda, ha az ember meg tudja tartani stabilan a kezében.

A fogyasztói igények számos típusát teremtették meg az iPhone telefontokok esetében is, és ma már minden kategóriának bőven van képviselője a HelloCase webáruházban is.

Funkcionalitás, védelem és szépség egyben

Ami legelőször szembetűnik egy telefontokon, az a színe és ezen a területen hihetetlenül széles már a kínálat. Gyakorlatilag bármilyen színben található már tok, valamint ezenfelül képekkel, ábrákkal, motívumokkal díszített tokok között is válogathat az érdeklődő.

A telefont védő alkalmatosságok jellemzően szilikonból, műanyagból, bőrből vagy műbőrből készülnek, és ezeken belül is számtalan variációval találkozhatunk.

Vásárlás előtt pontosítsunk

Fontos, hogy a tökéletes illeszkedés érdekében egészen biztosan tisztában legyünk telefonunk pontos típusával. A mobil nevében egy S vagy i utótag, esetleg a Pro, Plus, Ultra szócska is egészen más kialakítású, méretű készülékházat jelenhet, akkor is, ha a név többi része teljesen megegyezik.

Különböző igények, különböző típusok

A tokok között a legegyszerűbbek az áttetsző vagy egyszínű kialakítású szilikonból készült típusok, amelyek az előlap kivételével körkörösen védik a házat. Nagyobb védelmet képviselnek az oldalra vagy lefelé, ki-, illetve lehajtható tokok, amelyek behajtott állapotban már a legkényesebb alkatrészt, a kijelzőt is védik.

Sok ilyen tok már úgy van kialakítva, hogy vízszintes helyzetben, megdöntött állapotban is megtartják a telefont, és a kis képernyőn kényelmesen nézhetők filmek vagy műsorok. Az ilyen tokok rendszerint mágneses módon záródnak, és elegáns megjelenésükkel sokak tetszését elnyerik.

Találhatók a piacon ütés- vagy éppen vízálló tokok is, amelyek szélsőséges hatásoknak is ellenállnak, legyen szó akár extrém sportról, kemény munkáról vagy egy tengerparti nyaralásról. Bizonyos felső kategóriás telefonokhoz elérhetőek aktív tokok is, amelyek már kijelzőt is tartalmazhatnak vagy hívásfogadásra is alkalmasak, de van olyan típus is, amely egy része elöl kivágott vagy áttetsző, hogy a kijelzőn megjelenő tartalmak becsukott állapotban is láthatók legyenek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk