A gumicsizma már rég nem csak a gazdáké és a katasztrófavédő legényeké a gáton, hanem a városi outfit praktikus kötelező darabja.

A sokoldalúság és a praktikum diadala

Hogy mi bizonyult a 2020-as őszi-téli divatbemutatók leghasznosabb darabjának? Nem a szédítő kollekciók, sem a drámai estélyik, hanem az egyszerű gumicsizma!

Iriny Shayk Gumicsizma
Iriny Shayk És Lánya Gumicsizmában / Fotó: Getty Images

Persze, ne a gazdaboltos változat lebegjen a szemünk előtt, hiszen olyan nagy divatházak, mint a Balenciaga, a Prada, a Dior, a Bottega Veneta vagy Versace, csak hogy néhányat említsünk, szintén gondoltak arra, hogy olykor esős időben is el kell hagynunk a karantént, írja a Harper’s Bazaar. Hiába esetlenek, de nagyon kényelmesek és legfőképpen bombabiztosan vízállóak.

Kapcsolódó cikk

Nem egy szezonra szóló trendről van szó, hiszen a 2021-es tavaszi kollekciók között is feltűntek a legnagyobb brandek által tervezett gumicsizmák Celine-től Versace-ig. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🦖

ICON.MUSE (@nojinasty) által megosztott bejegyzés,

Ráadásul az influenszerek is rárepültek, és simán felveszik egy outfiten belül a farmersortot vagy a könnyed nyári ruhát is a térdig érő, ormótlan lábbelivel. 

Már a szupermodellek is

Mindezt alátámasztandó, Irina Shayk szupermodellt mostanában két alkalommal is rajtakapták, amint gumicsizmában intézte dolgait. Ezen a héten New York-ban lőttek róla egy olyan képet, mintha éppen egyenesen a kifutóról érkezett volna: fekete Burberry esőkabátjához vajszínű Chanel gumicsizmát húzott. Pár nappal ezelőtt pedig kislánya társaságában ment vásárolgatni fekete gumicsizmában és esőkabátban.

Kapcsolódó cikk

Praktikussága miatt még az esetleges borsos ára is megbocsátható. Ha pedig valahol elkap az zivatar, vagy eleve ki sem kívánnánk tenni a lábunkat a folyamatosan szemerkélő esőben, kifejezetten hálásak lehetünk 2020 egyelőre leghasznosabb divatcikkének. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet