Összesen 24 ország 25 írójának szövegeit hallgathatják meg az érdeklődők június 23. és 25. között három estén keresztül Budapest különböző helyszínein az Irodalom Éjszakája rendezvényen – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

Orlai Produkció, Gólem Színház és Egyéjszakás Kaland a felolvasók között

A szemelvényeket az Orlai Produkció, a Gólem Színház és az Egyéjszakás Kaland nevű alkalmi formáció színészei olvassák fel.

A rendhagyó helyszínek között szerepel többek között a hivatalosan csak 2021 szeptemberében megnyíló, a Gólem Színházat és a Zsidó Előadóművészeti Központot egyesítő Gólem Központ, de a széles közönség számára nem látogatható, a letűnt idők sajátos pompáját megidéző Akácfa utcai BKV-székház Egri terme is.

Irodalom Ejszakaja 2021 Programok
Mindhárom Napon Lesz Olyan Felolvasás, Amelyet Jeltolmács Közvetít A Siketek És Nagyothallók Számára, A Vakok És Gyengénlátók Helyszínek Közti Közlekedését Pedig Hangostérkép Segíti / Fotó: Darwin Vegher / Unsplash

Mindhárom napon lesz olyan felolvasás, amelyet jeltolmács közvetít a siketek és nagyothallók számára, a vakok és gyengénlátók helyszínek közti közlekedését pedig hangostérkép segíti – írja a közlemény.

Az Irodalom Éjszakája már 15 éve varázsolja a városba az irodalmat

Az első Irodalom Éjszakáját 2006-ban Prágában rendezték meg, magyarországi megvalósítását a budapesti Cseh Centrum kezdeményezte.

Budapest mellett Debrecen is helyet ad a különleges hangulatú felolvasásoknak, amelyeket idén június 10. és 12. között rendeznek meg.
A program ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A felolvasások védettségi igazolvánnyal látogathatóak – olvasható a közleményben.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet