Ahogyan Kosztolányi Dezső írta: „Mostan színes tintákról álmodom”, az Eleven Tavasz Fesztivál keretében lehetőség nyílt arra, hogy Révész Ákos festőművésszel közösen a vászonra „álmodjuk” a színeket. A Három Hét Galéria adott otthont ennek a kezdeményezésnek, ami hamarosan meg is telt érdeklődő piktor jelöltekkel, így a fehér vászon gyorsan átváltozott  szivárvány színűre.

A Három Hét Galéria nemcsak kiállításoknak ad helyet, mint például, Révész Ákos Gravitáció-Fibonacci című kiállításának az év elején, hanem különböző irodalmi felolvasó esteket, kulturális eseményeket, egyéb művészeti ismeretterjesztő foglalkozásokat is szervez. A Bartók Béla Boulvard közösségi szervezet korábbi eseményén, a Három Hét Galériában Japán Sumie tusfestő workshopot tartott Révész Ákos, ami annyira sikeres volt, hogy azóta havi rendszerességgel működik a festőművész vezetésével.

Révész Ákos
Révész Ákos / Fotó: Az Esemény Hivatalos Facebook-Eseménye

A mostani Eleven Tavasz eseményen Portugália volt a meghívott vendég, és a rengeteg izgalmas helyszín egyikén itt, a galériában Révész Ákos festőművész irányításával keresték játékosan, de azért kicsit komolyan is persze, felnőttek és gyerekek Portugália színeit. Minden látogatónak hozzá kellett festenie kedvenc elképzelt portugál színét a festőállványra tett, a művész által elkezdett képhez.

Természetesen lázas előkészületek előzték meg az eseményt. Révész Ákos, minden apró részletre akkurátusan ügyelt. A galéria tulajdonosa és a lágy gitárzenét biztosító Ádám Kornél is felkészülten várta az érkezőket.

A galéria délután háromkor nyitotta ki kapuit a festeni vágyó járókelők és a fesztivál egyéb helyszíneire igyekvők előtt. Ádám Kornél zenélt a bejáratnál, a muzsika invitáló ereje és a tárt kapuk, minden előzetes aggodalom ellenére, megtették a hatásukat. Hamarosan alig lehetett a vászon előtt szabad helyet találni. Rohamosan fogytak a festékek és az ecsetek, festőkések, -szivacsok, pemzlik, egymást váltották a vásznon. Kicsik és nagyok egyaránt lelkesen színeztek, élvezték az együtt alkotás örömét.

Révész Ákos
Révész Ákos / Fotó: Az Esemény Hivatalos Facebook-Eseménye

Ahány ház, annyi szín váltakozott, ahogy a festő tanoncok egymásnak adták stafétát. Hamarosan kiderült, hogy óvatos volt a becslés, mert több vászonra való „alkotásvágy” érkezett a helyszínre. Aztán akadtak olyanok is, akik csupán a Portugál fotóművész, Nuno „Azelps“ Ameida budapesti életképeiből, csütörtökön megnyílt kiállítás miatt tértek be és a vászon előtt „végezték be” a tárlatot, ecsettel a kezükben. Gyerekek és felnőttek hasonló felszabadultsággal festették meg ezt a tavaszi képet itt, Budapesten a Három Hét Galériában, mely Portugália színeit hozták el nekünk. Nagyszerű élmény volt, izgalmas közös pillanatok!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.