Nézem Képzőművészet Itt és most, avagy Portugália színesben

Itt és most, avagy Portugália színesben

Promóció

Ahogyan Kosztolányi Dezső írta: „Mostan színes tintákról álmodom”, az Eleven Tavasz Fesztivál keretében lehetőség nyílt arra, hogy Révész Ákos festőművésszel közösen a vászonra „álmodjuk” a színeket. A Három Hét Galéria adott otthont ennek a kezdeményezésnek, ami hamarosan meg is telt érdeklődő piktor jelöltekkel, így a fehér vászon gyorsan átváltozott  szivárvány színűre.

Promóció
- Advertisement -

A Három Hét Galéria nemcsak kiállításoknak ad helyet, mint például, Révész Ákos Gravitáció-Fibonacci című kiállításának az év elején, hanem különböző irodalmi felolvasó esteket, kulturális eseményeket, egyéb művészeti ismeretterjesztő foglalkozásokat is szervez. A Bartók Béla Boulvard közösségi szervezet korábbi eseményén, a Három Hét Galériában Japán Sumie tusfestő workshopot tartott Révész Ákos, ami annyira sikeres volt, hogy azóta havi rendszerességgel működik a festőművész vezetésével.

Révész Ákos
Révész Ákos / Fotó: Az esemény hivatalos Facebook-eseménye

A mostani Eleven Tavasz eseményen Portugália volt a meghívott vendég, és a rengeteg izgalmas helyszín egyikén itt, a galériában Révész Ákos festőművész irányításával keresték játékosan, de azért kicsit komolyan is persze, felnőttek és gyerekek Portugália színeit. Minden látogatónak hozzá kellett festenie kedvenc elképzelt portugál színét a festőállványra tett, a művész által elkezdett képhez.

Természetesen lázas előkészületek előzték meg az eseményt. Révész Ákos, minden apró részletre akkurátusan ügyelt. A galéria tulajdonosa és a lágy gitárzenét biztosító Ádám Kornél is felkészülten várta az érkezőket.

A galéria délután háromkor nyitotta ki kapuit a festeni vágyó járókelők és a fesztivál egyéb helyszíneire igyekvők előtt. Ádám Kornél zenélt a bejáratnál, a muzsika invitáló ereje és a tárt kapuk, minden előzetes aggodalom ellenére, megtették a hatásukat. Hamarosan alig lehetett a vászon előtt szabad helyet találni. Rohamosan fogytak a festékek és az ecsetek, festőkések, -szivacsok, pemzlik, egymást váltották a vásznon. Kicsik és nagyok egyaránt lelkesen színeztek, élvezték az együtt alkotás örömét.

Révész Ákos
Révész Ákos / Fotó: Az esemény hivatalos Facebook-eseménye

Ahány ház, annyi szín váltakozott, ahogy a festő tanoncok egymásnak adták stafétát. Hamarosan kiderült, hogy óvatos volt a becslés, mert több vászonra való „alkotásvágy” érkezett a helyszínre. Aztán akadtak olyanok is, akik csupán a Portugál fotóművész, Nuno „Azelps“ Ameida budapesti életképeiből, csütörtökön megnyílt kiállítás miatt tértek be és a vászon előtt „végezték be” a tárlatot, ecsettel a kezükben. Gyerekek és felnőttek hasonló felszabadultsággal festették meg ezt a tavaszi képet itt, Budapesten a Három Hét Galériában, mely Portugália színeit hozták el nekünk. Nagyszerű élmény volt, izgalmas közös pillanatok!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3