A járvány miatt kialakult helyzet és hosszas otthon töltött idő egy valamire biztosan jó: új hobbik és adottságok felfedezésére. 

Harc a zöldségekkel

Sok szülő küzd azzal, hogyan vegye rá a gyermekét arra, hogy a napi édesség adag mellé fogyasszon egy kis zöldséget is. Főleg egy világjárvány idején, amikor égető szükség lenne a megfelelő mennyiségű vitamin-bevitelre. Egy japán anyuka azonban megtalálta a tökéletes módszert arra, hogyan vegye rá a fiatalabbakat, hogy ne hagyják a tányér szélán a brokkolit, a bébi répát vagy más kevésbé népszerű ételeket. 

Etoni Mama Tojas Etel
Etoni Mama Tojásból Készült Fogásai / Fotó: Etoni Mama

Egy tokiói nő, vagy ahogy az online világban ismerik Etoni Mama, főtt-, tükör- és bugyantott tojásból készít egészen elképesztő fogásokat. A zöldségek, a virsli falatok és rizsszemek között ugyanis olyan ikonikus alakok elevenednek meg mint Micimackó, Mulan, Pikachu, de a Jégvarázsból ismert Olaf is feltűnik a tányérokon. 

Kyaraben a köbön

Azonban nemcsak mesefigurák rajzolódnak ki a tojássárgájából és fehérjéből. Manga szereplők arcai, vagy állatok, de Etoni Mama Instagram-oldalán még pár koronavírus ellen védekező, szájmaszkos kínaival is találkozhatunk a tányéron. A japán művész közösségi oldalán osztja meg alkotásait, jelenleg 111.000 követővel büszkélkedhet.

https://www.instagram.com/p/B79tD4Uh6fF/

Mi több, a munkatársait is arra biztatja, hogy osszák meg az általuk elkészített fogásokat és egyedi tálalási módszereket. Etoni Mama sem áll meg a tojásoknál. Zöldségekből és desszertekből is hasonló alkotásokat készít. A legtöbb fogás azonban mégis tojásból, sajtból, sonkából és apróbb ropogtatni valókból készül. 

Az alkotásoknak külön neve is van: kyaraben. Japánul ez olyan ételeket jelent, amik olyan különleges mintában vannak elhelyezve a gyerekek uzsonnás dobozában, hogy popkulturális személyeket, állatokat és növényeket ismerhetünk fel a formákban. 

A japánok újra felfedezték ezer éves luxusreceptjüket a koronavírus-járvány miatt

Ahogy világszerte egyre több országban is napról-napra exponenciálisan nő a koronavírusos megbetegedések száma, érdekes folyamatok tanúi vagyunk a tömegek között. Mindenki jól felfogott érdekében növekszik az emberek közötti szociális távolság, sűrűbben és alaposabban mosunk kezet, és az emberek fejvesztve vásárolják fel a vécépapír-készleteket is az áruházakban.

Etoni Mama nemcsak a kyarabenekhez ért, de saját szakácskönyve is van, amiben többek közt kitér olyan trükkökre is, hogyan lehet a legügyesebben rávenni a gyerekeket arra, hogy egészségesen étkezzenek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk