Követem Élet + Stílus Ha már számtalan időd van home office-ban, akkor vegyél...

Ha már számtalan időd van home office-ban, akkor vegyél példát erről a japán anyukáról

Promóció

A járvány miatt kialakult helyzet és hosszas otthon töltött idő egy valamire biztosan jó: új hobbik és adottságok felfedezésére. 

Harc a zöldségekkel

Promóció
- Advertisement -

Sok szülő küzd azzal, hogyan vegye rá a gyermekét arra, hogy a napi édesség adag mellé fogyasszon egy kis zöldséget is. Főleg egy világjárvány idején, amikor égető szükség lenne a megfelelő mennyiségű vitamin-bevitelre. Egy japán anyuka azonban megtalálta a tökéletes módszert arra, hogyan vegye rá a fiatalabbakat, hogy ne hagyják a tányér szélán a brokkolit, a bébi répát vagy más kevésbé népszerű ételeket. 

Etoni Mama tojásból készült fogásai / Fotó: Etoni Mama

Egy tokiói nő, vagy ahogy az online világban ismerik Etoni Mama, főtt-, tükör- és bugyantott tojásból készít egészen elképesztő fogásokat. A zöldségek, a virsli falatok és rizsszemek között ugyanis olyan ikonikus alakok elevenednek meg mint Micimackó, Mulan, Pikachu, de a Jégvarázsból ismert Olaf is feltűnik a tányérokon. 

Kyaraben a köbön

Azonban nemcsak mesefigurák rajzolódnak ki a tojássárgájából és fehérjéből. Manga szereplők arcai, vagy állatok, de Etoni Mama Instagram-oldalán még pár koronavírus ellen védekező, szájmaszkos kínaival is találkozhatunk a tányéron. A japán művész közösségi oldalán osztja meg alkotásait, jelenleg 111.000 követővel büszkélkedhet.

😷😷😷 · · まるちゃん達の目玉焼き · · ご近所のドラッグストアでは 箱入りマスク、1家族1箱のみ 夕方には完売です · · 束ねる方々も お医者様も マスクやさんも 皆様も お身体どうぞ大切に🙏 · · 🍳。 · · #marukochan #マスク#おうちごはんlover#フーディーテーブル#マカロニメイト#ちびまる子ちゃん#eggart #wp_deli_japan#IgersJP#ig_japan#instafood#foodart#instagood#🍳アート#目玉焼きアート

8,966 Likes, 112 Comments – えとにママ (@etn.co_mam) on Instagram: “😷😷😷 · · まるちゃん達の目玉焼き · · ご近所のドラッグストアでは 箱入りマスク、1家族1箱のみ 夕方には完売です · · 束ねる方々も お医者様も マスクやさんも 皆様も…”

Mi több, a munkatársait is arra biztatja, hogy osszák meg az általuk elkészített fogásokat és egyedi tálalási módszereket. Etoni Mama sem áll meg a tojásoknál. Zöldségekből és desszertekből is hasonló alkotásokat készít. A legtöbb fogás azonban mégis tojásból, sajtból, sonkából és apróbb ropogtatni valókból készül. 

Az alkotásoknak külön neve is van: kyaraben. Japánul ez olyan ételeket jelent, amik olyan különleges mintában vannak elhelyezve a gyerekek uzsonnás dobozában, hogy popkulturális személyeket, állatokat és növényeket ismerhetünk fel a formákban. 

A japánok újra felfedezték ezer éves luxusreceptjüket a koronavírus-járvány miatt

Ahogy világszerte egyre több országban is napról-napra exponenciálisan nő a koronavírusos megbetegedések száma, érdekes folyamatok tanúi vagyunk a tömegek között. Mindenki jól felfogott érdekében növekszik az emberek közötti szociális távolság, sűrűbben és alaposabban mosunk kezet, és az emberek fejvesztve vásárolják fel a vécépapír-készleteket is az áruházakban.

Etoni Mama nemcsak a kyarabenekhez ért, de saját szakácskönyve is van, amiben többek közt kitér olyan trükkökre is, hogyan lehet a legügyesebben rávenni a gyerekeket arra, hogy egészségesen étkezzenek.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3