Jean Jullien művész Jolly karakterei felülmúlják a franciaországi Nantes-i Jardin des Plante-t

Contextus

Contextus

A francia Nantes kisvárosában több rejlik a természetben, mint elsőre gondolnád. 

Vízben, fűben, mindenhol

Ha most tennénk egy sétát Nantes Jardin des Plantes területén, a csodás környezet mellett szökőkútban lebegő, fűben bujkáló és fákat ölelő, játékos karakterekkel találnánk szembe magunkat.

A Filili Viridi kiállítás a nantesi Nantes-i Jardin des Plante parkjában / Fotó: Jean Jullien

Ugyan a koronavírus-járvány jelentősen átformálta az utazási szokásainkat, így nem feltétlenül erre van épp lehetőségünk, mégis mindenképp érdemes egy pillantást vetni a francia városban feltűnő vidám figurákra. 

A Filili Viridi kiállítás a nantesi Nantes-i Jardin des Plante parkjában / Fotó: Jean Jullien

A Filili Viridi nevű kiállítást a Párizsban tevékenykedő Jean Jullien művész hozta létre szülővárosának botanikus kertjében. Az elkészült karakterek mindegyike hatalmas méreteket ölt. Van olyan, amely nyolc méternél is magasabb. 

Még több karakterre számíthatunk

Ha ez nem lenne elég, Jullien ősszel még tucatnyi buja karakter hozzáadását tervezi a jelenleg természetben huncutkodó játékos figurák mellé. A művész azonban nemcsak a természetben, de könyvek lapjain is kibontakozik, írja a This is Colossal. 

A Filili Viridi kiállítás a nantesi Nantes-i Jardin des Plante parkjában / Fotó: Jean Jullien

A képzőművészet terén mostanában számos lenyűgöző alkotással találkozhattunk. Egy magyar fotográfus elképesztő képeket lőtt Európa legnagyobb gleccsereiről, míg Banksy festett patkányokat hagyott a metrón, hogy felhívja az utazók figyelmét a maszk viselésének fontosságára.

Mit művelnek ezek a gyerekek? Ez nem szeméremsértő? – Balett a nyomornegyedben

Két hete, június 24-én vírusként terjedt Twitteren az a videó, amiben egy, Lagoson élő gyerek az esőben, mezítláb balettezik teljes átéléssel. Cikkünk írása idején már több mint 14,5 millióan tekintették meg. What is dedication? Ballet, barefoot on concrete while raining… incredible!

Laura Lian turnéra viszi John Lennon bronzszobrát, míg a britek üres színházakat csomagolnak be reményt adó üzenetekkel. Egy korábbi cikkünkben pedig azt is kifejtettük, mire számíthatunk a művészeti életben a koronavírust követően. 

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Nézem>Képzőművészet > Nézem > Jean Jullien művész Jolly karakterei felülmúlják a franciaországi Nantes-i Jardin des Plante-t
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból