Jesy Nelson kilép a Little Mix lányegyüttesből, hogy mentális egészségére koncentráljon

Jesy Nelson a népszerű brit lányegyüttesből, a Little Mixből 9 év után kilép, hogy saját magára, egészségére koncentráljon.

7 éve öngyilkosságot is elkövetett

Jesy Nelson nehezen viselte a hírnévvel járó figyelmet, amit a Little Mix zenekar miatt kapott. Hét évvel ezelőtt, 2013-ban öngyilkosságot is megpróbált elkövetni, miután több internetes troll is megtámadta, kövérnek nevezve őt.

Jesy Nelson Little Mix Zenekar Kilep Feloszlik
/ Fotó: Jesy Nelson hivatalos Instagram-oldala

Később az állapota javulásnak indult. 2018-ban kiadták Strip című dalukat, amely pontosan arról szól, hogy szeressük magunkat úgy, ahogy vagyunk.

A zenekar folytatja tovább

Azonban újabb mélypontra jutott, ezért úgy döntött, a mentális egészsége sokkal fontosabb, mint a hírnév. A Little Mix az Instagramon jelentette be, hogy Jesy Nelson kiszáll az együttesből az egészsége érdekében, írja a BBC.

9 csodálatos együtt töltött év után Jesy úgy döntött, elhagyja a Little Mixet. Ez hihetetlenül szomorú időszak mindannyiunk számára, de teljes mértékben támogatjuk Jesyt. Nagyon szeretjük és egyetértünk abban, hogy nagyon fontos, hogy a lelki egészségének megfelelően cselekedjen

– írta a Little Mix többi tagja, Jade, Perri és Leigh-Anne.

Hozzátették: ők még nem állnak arra készen, hogy az együttesnek vége legyen, így hárman folytatják tovább, remélve, hogy a rajongók továbbra is velük maradnak.

https://www.youtube.com/watch?v=0pOoxrFuuNQ

A fenti klipet néhány napja töltötték fel YouTube-ra, amely a hamarosan megjelenő, a legutóbbi albumukhoz, az LM5-höz köthető turnéfilmjükben is látható lesz.

Rekordokat döntöttek

A zenekar z brit X-Factor 8. szériájában alakult 2011-ben. Tagjai: Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock és Jade Thirlwall

Little Mix Zenekar Jesy Nelson Kilep X Faktor Scaled
Little Mix zenekar, az első csapat, amely megnyerte a brit X-Faktort / Fotó: BBC

A versenyben első helyezést értek el, és így ők lettek az első csapat, akik nyertek a brit X-Factor történelmében. A műsor után leszerződtek a Syco Music kiadóval, majd kiadták első, a győztes dalukhoz készült kislemezt Cannonball néven.

Első albumukat 2012. november 19-én adták ki DNA néven. Nyolc országban volt benne a top 5-ben, köztük az Egyesült Királyságban, ahol a 2. helyen debütált és az Egyesült Államokban, ahol a 4. volt a Billboard 200-as listáján. 

Ezzel ők lettek az első lánycsapat a The Pussycat Dolls óta, akiknek a debütáló albuma benne volt a legjobb 5-ben az USA-ban, valamint a legmagasabb lista-helyezést is elérték egy brit lánybandától, ezzel megdöntve a Spice Girls rekordját.

Öt stúdióalbumot adtak ki, legutóbb, 2018-ban az LM5-öt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból