Kimmel a műsorában jelentette ki, nem érti, miért nem jelölték Oscar-díjra a Pókember: Nincs hazaút című filmet, ami minden idők legjövedelmezőbb filmjévé vált, és a kritikusok is magasztalták.

A szuperhősfilm jövedelmezőbb volt a Ne nézz felnél, és a kritikusok is jobban szerették

A Pókember: Nincs hazaút az Egyesült Államokban közel 750 millió dollárral és világszerte 1,7 millió dollárral a valaha készült legtöbb bevételt hozó film lett. Az Oscar-díj legfontosabb kategóriájának, a legjobb film jelöltjei közé azonban így sem került be.

Hogyan nem jutott be a legjobb film 10 jelölés közé (a Pókember: Nincs hazaút – a szerk.)? Felejtsük el azt a tényt, hogy a film 750 millió dollárt keresett (az Egyesült Államokban – a szerk.), és még mindig adják. Ez egy nagyszerű film volt. Nem került be az év 10 legjobb filmje közé? Három Pókember volt benne. Azt akarod mondani, hogy a Ne nézz fel jobb volt, mint a Pókember? Biztosan nem volt az

idézte Kimmelt a Variety.

A műsorvezető ezután azzal folytatta, hogy a kritikusok is kiemelkedően pozitívan értékelték a filmet, a legújabb szuperhősfilm 90%-ot kapott a Rotten Tomatoes-on. Kimmel azzal érvelt, hogy a Ne nézz fel című film ugyanezen az oldalon a kritikusoktól csupán 46%-ot szerzett, és ez bekerült a legjobb film kategóriájába.

Miért kell a legjobb képre jelölteknek komolynak lenniük? Mikor vált ez az Oscar-jelölés előfeltételévé? Akarod tudni, mi történt? A szavazók megnézték a listát, és meglátták a Leonardo DiCaprio és Meryl Streep neveket, bejelölték a dobozt, majd beültették a gyerekeiket az autóba, és elmentek megnézni a Pókembert. És imádták! De nem szavaztak rá.”

A Pókember: Nincs hazaút idén mindössze egyetlen Oscar-jelölést tudott kiérdemelni. A szuperhős-sátorfa a vizuális effektusok kategóriában versenyzik. 

Jimmy Kimmel is reménykedett, hogy idén a Pókember is kap Oscar-díj jelölést

A Ne nézz fel összesen négy Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb film kategóriában. A film szereplői közül azonban senki sem tört be a színészi kategóriák versenyébe. A Ne nézz felt a legjobb film mellett jelölték az eredeti forgatókönyvért, a filmvágásért és az eredeti zenéért.

Az Akadémia idén megváltoztatta szabályzatát, és a legjobb film kategória jelöltjeinek számát tízben fixálták – korábban ez 5-10 jelölt volt. Bár sokan remélték, hogy a mezőny bővítése megnyithatja a kaput az olyan kasszasiker filmek előtt, mint a Pókember: Nincs hazaút vagy a James Bond-film, a Nincs idő meghalni, idén azonban ez nem történt meg. A Marvel Fekete Párduca és a DC Jokere továbbra is az egyetlen képregényfilmek, amelyek Oscar-jelölést kaptak a legjobb film kategóriában.

A 2022-es Oscar -díj nyerteseit március 27-én teszik közzé.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet