John Lennon szobra turnézik az énekes 80. születésnapjának emlékére

Laura Lian szeretné, ha a John Lennont ábrázoló szobrát Merseyside környékén több város is megcsodálhatná. A művész így emlékezik a The Beatles énekesének 80. születésnapjára. 

Lennon útnak indul

Laura Lian két éve kezdte el a John Lennont ábrázoló szobor munkálatait, mely elkészülését követően a londoni Hard Rock kávézóban foglalta el méltó helyét. A művész azonban ennél többet szeretne. 

lennon szobor turne scaled
Laura Lian és a John Lennont ábrázoló bronzszobra / Fotó: Laura Lian

A Beatles énekesének 80. születésnapjára Laura Lian szobrász Merseyside-környéki turnéra vinné munkáját. A hat láb magas bronzszobor jelenleg Liverpool közelében csodálható meg. Lian tervei szerint hamarosan több helység is megcsodálhatja a Beatles énekesének mását, írja a The Guardian.

Otthonra talál?

Laura Lian szeptember 21-ig, a Béke Nemzetközi Világnapjáig szeretné, ha Merseyside környékén bemutatásra kerülne a Lennon-szobor. Mindez nem véletlen, hiszen a művész elmondása szerint az ő generációja számára, egy vietnámi és nukleáris háború borzalmai közben John Lennon volt az inspiráció abban, hogy merjenek a békéről álmodni, valamint azért tenni. 

Film készül a The Beatles-t felfedező menedzser, Brian Epstein életéről

A filmkészítők számára hálás téma a zenei hírességekről készített életrajzi film, a és a Bohém rapaszódia sikere után Elvis Presley-ről és Boy George-ról is biopic készül. A többszörös Grammy-díjas rendező, Jonas Åkerlund korábban dolgozott együtt az egykori Beatles-tag, Paul McCartney egyik videóklipjén is.

Korábban már volt arra utaló jel, hogy a londoni Hard Rock kávézó helyett Liverpoolban találjon otthonra a szobor, de ezek az elképzelések kudarcba fulladtak. Idén, a Beatles énekesének 80. születésnapjára, gyilkosságának pedig 40. évfordulójára emlékezve tökéletes időzítés lenne, ha szülővárosban kerülne végleges felállításra az alkotás. Azonban nem csak Angliában, de az Amerikai Egyesült Államokban is előrelépések figyelhetők meg a művészeti életben. A feketéket és őslakosokat sértő alkotásokat ideje újraértelmezni. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból