Johnny Depp karrierjébe kerülhet a bírósági ítélet, elbukta a fellebezést

Johnny Depp Golden Globe-díjas, háromszoros Oscar-jelölt színész a The Sun brit bulvárlappal szembeni per fellebezését elbukta. Ráadásul az is előfordulhat, hogy ezen ügy a karrierjét teheti tönkre.

Még a fellebbviteli bírósághoz fordulhat Depp

Elutasította a bíróság Johnny Depp fellebbezését, amelyet a színész a The Sun elleni rágalmazási per ítélete ellen nyújtott be. Az ügyet tárgyaló bíró, Andrew Nicol szerdai határozata emellett kötelezi a színészt, hogy fizessen 628 ezer fontot a perköltségekre a The Sunnak.

Johnny Depp Grindelwald Mads Mikkelsen The Sun Pereskedes Birosag
Johnny Depp / Fotó: Getty Images

A színész december 7-ig még fellebbezhet az ítélet ellen, ezúttal már közvetlenül a fellebbviteli bíróságnál.

"Alapjában véve igaz volt" a lap cikke

Mint ismeretes, Johnny Depp azért perelte be a The Sunt, mert a lap „feleségverőként” írt róla. Depp tagadja, hogy bántotta volna volt feleségét, Amber Heardöt. Sőt, a színész korábbi partnerei, mint Winona Ryder, is cáfolták, hogy Depp erőszakos lenne. például Depp ügyét júliusban három héten át tárgyalták a londoni felsőbíróságon, ahol kevésbé hízelgő részletek láttak napvilágot a színész pár magánéletéről.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A november elején hozott ítélet szerint a The Sun az eljárás során bizonyította, hogy cikke „alapjában véve igaz volt”. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A bíró leszögezte, hogy ítéletét az alperesek által felhozott tizennégy incidens vizsgálata és a felperes által előterjesztett, eltúlzott állítások figyelembe vételével hozta meg.

A nagy feltűnést keltő londoni perben a színésznő azt mondta, hogy halálosan félt férjétől, aki ordítozott vele, rugdosta és fojtogatta.

Depp azt állította, hogy Amber Heard volt az, aki erőszakra ragadtatta magát, a színész ügyvédje pedig „megrögzött hazudozónak” nevezte a színésznőt. Egyébként ki is szivárgott egy hangfelvétel, amelyen Heard bizonyítottan bántalmazta volt férjét. Senki sem vitatta viszont, hogy Johnny Depp újra és újra drog- és alkoholproblémákkal küszködött, ezt maga Depp sem tagadta.

A karrierje bánhatja

Depp és Heard a 2011-ben bemutatott Rumnapló című film forgatásán ismerkedett meg, a pár 2016-ban, tizenöt hónapig tartó házasság után vált el. A per elvesztése filmes karrierje derékba törésével fenyegeti a filmsztárt – ezen következmény már a pereskedés során felmerült. bár az, ahogy Depp családon belüli erőszak ügyét a rajongók kezelik, a széles közvéleményt és akár a stúdiókat is meggyőzheti.

Mads Mikkelsen Legendas Allatok Es Megfigyelesuk Grindelwald
Mads Mikkelsen a Doctor Strange angliai premierjén / Fotó: Getty Images

Az viszont már biztos, hogy Depp a per miatt elveszítette Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok és megfigyelésük franchise hátralévő három filmjében. Mint megírtuk, a Warner Bros. stúdió kérése mondott le a szerepről.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból