Nézem Képzőművészet Két futballpályányi területen fér csak el a világ legnagyobb...

Két futballpályányi területen fér csak el a világ legnagyobb festménye

Promóció

Bár a „nagy mű” még csak készülőben van egy dubaji luxusszállodában, már rengeteg híresség érdeklődik Sacha Jafri alkotása iránt.

Két focipálya

Promóció
- Advertisement -

Jelenleg egy dubaji luxusszállodában készül a világ legnagyobb méretű, 1800 négyzetméter felületű festménye, amellyel két focipályát is be lehetne fedni. Az árverésre decemberben kerül sor. A brit származású alkotó, Sacha Jafri 30 millió dollárt (közel 9 milliárd forint) szeretne összegyűjteni, a bevételt az elmaradott országok digitális felzárkóztatására kívánja fordítani.

Készül a világ legnagyobb festménye / Fotó: Sacha Jafri Instagram

A festmény szeptember elejére készülhet el és novemberben mutatják be a nagyközönségnek. Az árverés után hatvan felé darabolják a vásznat, ezzel némileg megkönnyítve a „hol mutatna a legjobban?” örök dilemmáját. A tulajdonosok még így is egy minigarzon-méretű képpel térhetnek haza.

Elárverezik Katharine Hepburn szerelmes leveleit, amit Howard Hughesnek írt

A levelek többsége először fordul meg aukción, írja a. A július 23-i árverésen arra a gyémánt eljegyzési gyűrűre is lehet majd licitálni, amit a legendás filmrendező-filmproducer, Howard Hughes adott a filmsztárnak 1938-ban. A gyűrű értékét 20-30 ezer dollárra (6-9 millió forintra) becsülte a Profiles in History aukciósház.

A több mint húsz héten át készülő alkotás értékét az Unicef, az Unesco és a Dubai Cares jótékonysági szervezet közös projektjének részét képező Humanity Inspired nevű kezdeményezés fogja kezelni, amely célja, hogy enyhítse a fejlett és az fejlődő országok közötti különbséget a digitális hozzáférés tekintetében.

Hírességek is segítenek a festésben

A Humanity Inspired szerint Jafri eddig már több mint 60 millió dollárt gyűjtött össze alkotásai értékesítése révén jótékony célra. Az Artnet online adatbázisa azonban szerényebb összegeket tart nyilván a neve alatt, jelzi a The Art Newspaper. Viszonyításképpen: az igen jól csengő nevű művész, Banksy legutóbb három festményével félmilliárd forintot célzott meg a Sotheby’s aukcióján, legdrágább festménye 3,7 milliárd forintért kelt el. Korábban már írtunk a világ legdrágább festényeiről, ebben a cikkünkben pedig a hasonló magyar ranglistát lehet megtekinteni.

The next section of the largest painting ever created on canvas ‘The Journey of Humanity’ Aiming to connect 1 billion people across the globe and raise $30million USD to save the lives of 10 million children in the poorest and most in-need areas of the world One World, One Soul, One Planet 🙏🏼💙🌍 #strongertogether #humanityinspired @unicef @dubaicares @globalgiftfoundation @unesco @refugees @atlantisthepalm @guinnessworldrecords @fsrguae

No Description

Ha elkészül, a gigafestmény bekerül a Guiness-rekordok könyvébe is. Jafritól vásárolt már képet a korábbi amerikai elnök, Barack Obama is, akit portrén is megörökített. Madonna, aki mostanában a koronavírus kapcsán került be többször a hírekbe, szintén rajongója a festőnek.

7 millió fontos rekordáron kelt el a bizonytalan eredetű Korán a Christie’s aukcióján

Az 1766-ban alapított brit aukciósház, a Christie’s számos műtárgyat értékesített már csillagászati összegekért. A legnagyobb művészek alkotása közül is kiemelkedő a világ legdrágább festményeként számon tartott Salvator Mundi , de ők bocsátották árverésre Albert Einstein egyik levelét. Nekik köszönhetően kapta meg Jeff Koon a „világ legdrágább élő művésze” címet.

A kezdeményezés eddig már több mint száz híresség érdeklődését keltette fel, többek között Brooklyn Beckham, Deepak Chopra és Eva Longoria is „segített” egy-egy kéznyomattal színesíteni a vásznat.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3