A rapper szerint a mentális betegségekben szenvedőket leírja a társadalom. Az érintettekhez való hozzáállást a korai hiphop homofóbiájához hasonlította.

Kanye West épp Twitteren kritizálta Drake-t. A tweetek között kifejtette a véleményét a mentális egészségről is. Az amerikai rapper már egy ideje nyitottan beszél saját tapasztalatairól, most is ez történt.

Kanye elmagyarázta, mentális betegségének köszönhetően elsőkézből tudhatja, a társadalom leírja a mentálhigiénés problémákkal küzdőket. Gyakran őrültnek titulálják őket, kétségbe vonják a szavukat, relevanciájukat.

A világ két arccal: mentális betegségek megítéléséről – Vélemény

Amíg tőlünk nyugatra szinte divat terapeutához járni, itthon rögtön megbélyegzik az embert, sokszor alaptalanul. Sokan dobálóznak sértő szavakkal, akik még csak különbséget sem tudnak tenni a két foglalkozás között. Többen keverik a kifejezéseket, de a tisztánlátás kedvéért: végzettségbeli különbségek mutatkoznak.

Kanye azonban pozitív a jövővel kapcsolatban. Szerinte a mentális problémák megítélésében még fejlődni fog a társadalom, ahogy a rasszizmus és a szexizmus is kezd kimenni a divatból.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez olyan, mint amikor nézel egy hatvanas évekbeli sorozatot és az szuper rasszista vagy szexista.[/perfectpullquote]

Szerinte a probléma olyan, mint a „hiphop homofóbia”. Kifejtette, hogy társadalomként együtt tanulunk és fejlődünk ezügyben.

Project Semicolon: Gémkapocs általi variációk mentális betegségekre

A pontosvessző-tetoválás szimbólummá vált: “nem a vég, hanem egy új kezdet.” A projekt inspirációjára kezdett Eisen Bernardo grafikus egy saját kampányba. A #keepittogether sorozatban a pontosvesszőt gémkapcsokkal helyettesítette, hogy mentális betegségeket és zavarokat jelenítsen meg a segítségükkel. Munkáiban a tünetektől függően hol együttest alkotnak a gémkapcsok, hol aprólékosan fekszenek egymás mellett, vagy mint a depresszió megjelenítésénél, egyetlen gémkapocs árválkodik magában.

A rapper véleménye alapvetően elfogadhatónak mondható, de vannak megkérdőjelezhető pontjai. Egyik tapasztalatait leíró tweetjében a gyönyörű szót is használja, ami nem éppen a legtökéletesebb választás. De más megnyilvánulásai is felelőtlennek tűnnek egy ennyire széles platformon. Ahogy a Dazeddigital is kiemelte, például azt is állította, nem tud kreatív lenni, amikor gyógyszert szed. Ez lehet így van, de a gyógyszeres kezelés bizonyos esetekben életmentő lehet, így nem feltétlen szerencsés ellene kampányolni, még burkoltan sem.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.