A korábban Kanye Westként ismert Ye bejelentette: jó barátjával, Demnával (vagyis Gvasalia) egy közös divatprojekten dolgoznak.

Ye és Demna elérhető árakra törekszenek

A páros egyesíti erőit, és létrehoznak egy Gap-kollekciót, Ye és az amerikai kiskereskedő már meglévő partnerségének zászlaja alatt. A hivatalosan Yeezy Gap Engineered by Balenciaga névre keresztelt projekt célja kissé eltér a tavalyi évben oly sokat látott együttműködésektől. 

A magas árkategóriás termékek helyett a vállalkozás napjaink két legmeghatározóbb kreatív hangjának vízióit hozza el a tömegekhez, és „mindenki számára elérhetővé teszi a hihetetlen terméket” – idézte Ye-t a Vice.

Júniusban jön a Yeezy x Balenciaga-projekt

A bejelentés aligha váratlan, Ye és Demna kölcsönös rajongása egymás iránt nem titok, kreatív kapcsolatuk pedig az elmúlt hónapokban felturbózódott. Ye-t a Balenciaga Couture Revival debütálásakor szúrták ki elöl-középen tavaly júliusban, és a pletykák szerint a márka üzletéből meglehetősen nagy csomagokkal távozott. Demna pedig a kreatív rendező volt a művész legújabb albumának, a Dondának hallgatási eseményein, és megtervezte az ezeken eladott hivatalos árucikkeket.

„Nagyon kevés embert ismerek, különösen a Ye-kaliberűek közül, akik igazán értik a munkámat” – mondta Demna a Vogue-nak kapcsolatukról. 

Arra késztet, hogy kilépjek a komfortzónámból, és jobb tervező legyek. Amikor együttműködünk, nincs ego, csak kölcsönös törekvés a fejlődésre, és valami nagyszerű és új megvalósításra.

Még nem tudni, hogy fog kinézni pontosan ez az együttműködés, de az már biztos, júniusban esedékes.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet