Áttérítéssel vádolták meg a keresztény misszionáriusokat.

India 2 százaléka keresztény vallású

Megzavarták a karácsonyi ünnepségeket, Jézus-szobrokat törtek össze és Mikulás-képeket égettek az indiai keresztény közösség elleni támadásokban, számolt be a The Guardian.

Az India lakosságának körülbelül 2 százalékát kitevő keresztény kisebbséggel szemben nő az intolerancia és az erőszak, és több karácsonyi ünnepet vettek célba szélsőjobboldali hindu csoportok.

Az elmúlt években a keresztények egyre gyakrabban szembesültek zaklatással karácsony környékén, és idén a támadások száma tovább nőtt.

Egyre erősödnek a keresztények elleni támadások

Az Uttar Prades állambeli Agrában a jobboldali hindu csoportok tagjai a Mikulás képmásait elégették a misszionáriusok által vezetett iskolák előtt, és azzal vádolták a keresztény misszionáriusokat, hogy a karácsonyi ünnepségekkel csalogatják be az embereket, hogy áttérítsék őket, például a Mikulás ajándékaival.
Asszámban két tüntető a hindu nacionalizmus jellegzetes színeiben ment be egy presbiteriánus templomba szenteste, és megzavarták a misét, azt követelve, hogy minden hindu hagyja el az épületet.
Harijána államban karácsony első napján ledöntöttek egy Jézus-szobrot, és megrongálták az ambalai Szent Megváltó templomot.
A karácsonyi támadások csak a legfrissebb példái a keresztények elleni erőszakos incidenseknek, amik az indiai nem hindu kisebbségekkel (főleg a muszlimokkal és keresztényekkel) szemben ellenséges hindu nacionalista uralkodó párt, a Bháratíja Dzsanatá Párt (Indiai Néppárt) kormányzása alatt egyre erősödnek és szaporodnak.

Kapcsolódó cikk

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.