A szerencsejáték önmagában szinte az idők kezdetektől elkíséri a társadalmunkat, és bár eleinte a világ még nem volt ennyire összekapcsolva, mégis több országban, persze több verzióban de megjelent a szerencsejáték valamilyen formája.

Így pedig Magyarország esetében sincs ez másképp, ahol az első feljegyzések a középkorból, Mátyás király idejéből származnak ma pedig már bárki, bármikor választhat a szerencsejáték online lehetőségei közül.

A szerencsejáték megjelenése Magyarországon

A végvári vitézek a XV.-XVI. században, illetve maga Mátyás király is szívesen választott kikapcsolódásként különböző kockajátékot amelynek többféle formája is ismert volt akkoriban a társadalomban. A szerencsejáték megalakulása tehát a Budai Várnegyed kerületében kezdődött, ezen belül pedig a Fortuna utca volt a központi helyszín ebben az időben. A Fortuna fogadó pedig 1784-től, évtizedeken át nyújtott minőségi vendéglátást és kaszinó központot az akkori magyar társadalom felső rétegének.

A hatóságok hatalomátvétele a szerencsejátékok fölött

A fogadó ezáltal biztos helyet adott a különböző vásárok, játékok és fogadások színterének, így idővel rájöttek a hatóságok hogy akár át is vehetik az ellenőrzést, ezáltal pedig központosíthatják a szerencsejátékokkal kapcsolatos tevékenységeket. Ezzel a felismeréssel alapozták meg először Magyarországon a szabályozott és ellenőrzött szerencsejáték lehetőségét.

Az ötöslottó megjelenése

A mai napig népszerű ötöslottó, ahol 5 számot kell eltalálni a 90-ből, Mária Terézia idejében jelent meg a lakosság körében, amikor 1763-ban Magyarországon is bevezették az akkor már nagy népszerűségnek örvendő játékot. Első körben csak néhány nagyvárosban volt elérhető a lehetőség, de mivel hamar látható volt, hogy az egész országban érdeklődés övezi rövid időn belül az egész ország területén elérhetővé vált.

A rendszerváltás előtt és után

A rendszerváltás előtti időszak nem volt túl kedvező az online szerencsejáték iparnak, és nemcsak bezárták a kaszinókat és az olyan vendéglátó helyeket ahol szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységet végeztek, de egyenesen üldözték azokat akik keresték az ilyen helyeket, így azt mondhatjuk kifejezetten bűnös tevékenységnek számított ebben az időben. Ekkoriban maximum kisebb kocsmákban és pubokban, főként vidéken lehetett ilyen tevékenységgel foglalkozó kis zugokat találni, de őket is hamar bezáratták a hatóságok. Ekkoriban arra próbálták nevelni az embereket, hogy a szerencsejáték bűn, így erősen visszaesett az igény a kaszinók és sportfogadási események iránt.

A rendszerváltás után

A rendszerváltás utáni időszakban, lassan de biztosan visszakerültek az emberek kedvelt helyei közé a kaszinók, és épp ezért egy teljes átalakulás következett az egész ország területén. Az évek során egyre több és több kaszinó jelent meg, amit ekkoriban már nemcsak a felső 10 000 engedhetett meg magának, előszeretettel keresték az ilyen eseményeket tanárok, orvosok és kereskedők is.

Az első ötöslottó nyertes

Az első nyertes egy budapesti asszony 855 000 forintot nyert az ötöslottó egyik játékán. Az adatvédelem még nem volt a mai szinten akkoriban, így a média mindenhol leközölte a nevét, címét és még azt is, hogy a családtagjai születési számait játszotta meg, így bár akkoriban senki nem gondolt rá, elterjedt Magyarországon a technika, hogy a szeretteink születési adataival játszunk amikor tehetjük. Szép lassan pedig beköszöntött az az idő, amikor már akár előfizetni is tudott a lakosság egy egész havi ötöslottó sorsolásra, ha éppen ahhoz volt kedve. Az ötöslottó pedig szép lassan egy központi társadalmi eseménnyé vált Magyarországon, amit mindenki előszeretettel keresett.

Az online kaszinók megjelenése

A 2000-es évek derekán pedig megjelentek az első online kaszinók, amelyek akkoriban még csak szórakozás céljából léteztek és sok esetben csak pár nyerőgép és egy – egy kártyajáték volt elérhető egy felületen keresztül, és ezután még jópár évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a ma ismert formájában elérhetőek legyenek számunkra. A 2020-as évek prasztikus változásai viszont meghozták az online kaszinók népszerűségének egy rég várt fokát Magyarországon, amikor otthonülős programként egyre több ember választotta ezt a kikapcsolódási formát.

A szerencsejáték napjainkban

Manapság több száz kaszinó oldal között válogathatunk, ráadásul a legnépszerűbbek mind elérhetőek magyar nyelvű felület, és magyar ügyfélszolgálat mellett is. Ma már teljesen átlagosnak számít ha egy kaszinóban élő osztós részleg, 3D-s játékok és többféle fizetési mód is elérhető, ahogy az is, hogy azonnali átfutási idő mellett tölthetjük fel az egyenlegünket. A népszerű kaszinók ráadásul mind rendelkeznek telefonos applikációval is, így tényleg azt mondhatjuk hogy ma már bármikor, bárhonnan és bármit elérhetünk ami kaszinóval vagy sportfogadással kapcsolatos. A játékok száma egy kaszinón belül több százra tehető, ráadásul különböző tétek mellett egy kipróbálhatjuk ugyanazokat a játékokat amikor csak szeretnénk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.