A szerencsejáték önmagában szinte az idők kezdetektől elkíséri a társadalmunkat, és bár eleinte a világ még nem volt ennyire összekapcsolva, mégis több országban, persze több verzióban de megjelent a szerencsejáték valamilyen formája.

Így pedig Magyarország esetében sincs ez másképp, ahol az első feljegyzések a középkorból, Mátyás király idejéből származnak ma pedig már bárki, bármikor választhat a szerencsejáték online lehetőségei közül.

A szerencsejáték megjelenése Magyarországon

A végvári vitézek a XV.-XVI. században, illetve maga Mátyás király is szívesen választott kikapcsolódásként különböző kockajátékot amelynek többféle formája is ismert volt akkoriban a társadalomban. A szerencsejáték megalakulása tehát a Budai Várnegyed kerületében kezdődött, ezen belül pedig a Fortuna utca volt a központi helyszín ebben az időben. A Fortuna fogadó pedig 1784-től, évtizedeken át nyújtott minőségi vendéglátást és kaszinó központot az akkori magyar társadalom felső rétegének.

A hatóságok hatalomátvétele a szerencsejátékok fölött

A fogadó ezáltal biztos helyet adott a különböző vásárok, játékok és fogadások színterének, így idővel rájöttek a hatóságok hogy akár át is vehetik az ellenőrzést, ezáltal pedig központosíthatják a szerencsejátékokkal kapcsolatos tevékenységeket. Ezzel a felismeréssel alapozták meg először Magyarországon a szabályozott és ellenőrzött szerencsejáték lehetőségét.

Az ötöslottó megjelenése

A mai napig népszerű ötöslottó, ahol 5 számot kell eltalálni a 90-ből, Mária Terézia idejében jelent meg a lakosság körében, amikor 1763-ban Magyarországon is bevezették az akkor már nagy népszerűségnek örvendő játékot. Első körben csak néhány nagyvárosban volt elérhető a lehetőség, de mivel hamar látható volt, hogy az egész országban érdeklődés övezi rövid időn belül az egész ország területén elérhetővé vált.

A rendszerváltás előtt és után

A rendszerváltás előtti időszak nem volt túl kedvező az online szerencsejáték iparnak, és nemcsak bezárták a kaszinókat és az olyan vendéglátó helyeket ahol szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységet végeztek, de egyenesen üldözték azokat akik keresték az ilyen helyeket, így azt mondhatjuk kifejezetten bűnös tevékenységnek számított ebben az időben. Ekkoriban maximum kisebb kocsmákban és pubokban, főként vidéken lehetett ilyen tevékenységgel foglalkozó kis zugokat találni, de őket is hamar bezáratták a hatóságok. Ekkoriban arra próbálták nevelni az embereket, hogy a szerencsejáték bűn, így erősen visszaesett az igény a kaszinók és sportfogadási események iránt.

A rendszerváltás után

A rendszerváltás utáni időszakban, lassan de biztosan visszakerültek az emberek kedvelt helyei közé a kaszinók, és épp ezért egy teljes átalakulás következett az egész ország területén. Az évek során egyre több és több kaszinó jelent meg, amit ekkoriban már nemcsak a felső 10 000 engedhetett meg magának, előszeretettel keresték az ilyen eseményeket tanárok, orvosok és kereskedők is.

Az első ötöslottó nyertes

Az első nyertes egy budapesti asszony 855 000 forintot nyert az ötöslottó egyik játékán. Az adatvédelem még nem volt a mai szinten akkoriban, így a média mindenhol leközölte a nevét, címét és még azt is, hogy a családtagjai születési számait játszotta meg, így bár akkoriban senki nem gondolt rá, elterjedt Magyarországon a technika, hogy a szeretteink születési adataival játszunk amikor tehetjük. Szép lassan pedig beköszöntött az az idő, amikor már akár előfizetni is tudott a lakosság egy egész havi ötöslottó sorsolásra, ha éppen ahhoz volt kedve. Az ötöslottó pedig szép lassan egy központi társadalmi eseménnyé vált Magyarországon, amit mindenki előszeretettel keresett.

Az online kaszinók megjelenése

A 2000-es évek derekán pedig megjelentek az első online kaszinók, amelyek akkoriban még csak szórakozás céljából léteztek és sok esetben csak pár nyerőgép és egy – egy kártyajáték volt elérhető egy felületen keresztül, és ezután még jópár évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a ma ismert formájában elérhetőek legyenek számunkra. A 2020-as évek prasztikus változásai viszont meghozták az online kaszinók népszerűségének egy rég várt fokát Magyarországon, amikor otthonülős programként egyre több ember választotta ezt a kikapcsolódási formát.

A szerencsejáték napjainkban

Manapság több száz kaszinó oldal között válogathatunk, ráadásul a legnépszerűbbek mind elérhetőek magyar nyelvű felület, és magyar ügyfélszolgálat mellett is. Ma már teljesen átlagosnak számít ha egy kaszinóban élő osztós részleg, 3D-s játékok és többféle fizetési mód is elérhető, ahogy az is, hogy azonnali átfutási idő mellett tölthetjük fel az egyenlegünket. A népszerű kaszinók ráadásul mind rendelkeznek telefonos applikációval is, így tényleg azt mondhatjuk hogy ma már bármikor, bárhonnan és bármit elérhetünk ami kaszinóval vagy sportfogadással kapcsolatos. A játékok száma egy kaszinón belül több százra tehető, ráadásul különböző tétek mellett egy kipróbálhatjuk ugyanazokat a játékokat amikor csak szeretnénk.

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet