Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

Ez a cikk arra vállalkozik, hogy információs forrásként szolgáljon mindahhoz, amit tudnod kell, mielőtt a 2022-es Katari világbajnokságra fogadnál.

Világbajnokág fogadás: A fogadási feltételek magyarázata

Mint mondják, a tudás hatalom. A világbajnoki fogadásokon való navigálás kulcsfontosságú része, hogy ismerjük a kulcsfogalmak jelentését. Ha még csak ismerkedsz a világbajnoki fogadásokkal, vagy általában a fogadásokkal, ne aggódj, itt minden szükséges információval ellátunk majd!

Bár nem tudjuk lefedni az összes fogadási kifejezést, íme néhány, amelyet feltétlenül ismerned kell, ha úgy döntesz, belemerülsz a világbajnoki fogadások világába. A világbajnoksággal kapcsolatos fogadási tippek már megtalálhatók az online sportfogadási portál www.sportfogadas.net oldalon és a fogadási piacon, de mi összeszedtük a leggyakoribb opciókat, amelyeket szem előtt kell tartanod, mielőtt belevágnál.

1X2

Ez három kifejezés kombinációja, és egyben a legnépszerűbb fogadási lehetőség, amellyel a világbajnoki esélyek mérlegelésekor találkozhatsz. Az “1” itt azt jelenti, hogy a hazai csapat nyer. Az “X” azt jelenti, hogy a játék döntetlennel végződő eredményére fogadsz. A “2” opció azt jelenti, hogy arra fogadsz, hogy a vendégcsapat nyer.

Dupla esély

Ez a fogadási lehetőség gyakori azok körében, akik nem annyira biztosak a nyertes eredményben. Háromféleképpen lehet megtenni a dupla esélyt jelentő világbajnoki fogadást. Az egyik módszer az, hogy „1X”-re fogadunk, ami azt jelenti, hogy a hazai csapat nyer vagy döntetlent ér el.

Egy másik módja ennek, ha „2X”-re fogadunk, ami azt jelenti, hogy a vendégcsapat nyer vagy döntetlent ér el. Az utolsó lehetőség a „12”, ami azt jelenti, hogy bármelyik csapat nyerhet.

Alatt/felett

Az alatt/felett fogadás egy olyan fogadási típus, amely elsősorban a gólokra összpontosít, nem pedig a nyerési eredményekre. Amikor „felette” fogadást kötsz, az azt jelenti, hogy a játékban lévő gólok számának el kell érnie, vagy meghaladnia egy bizonyos számot. Amikor „alatta” fogadást kötsz, az azt jelenti, hogy arra fogadsz, hogy a gólok száma egy bizonyos szám, vagy az alatt lesz. Például az „1,5 felett” fogadás azt jelenti, hogy azt mondod, a játéknak két vagy több góllal kell végződnie. Egy másik meccsre fogadni „1,5 alatt” azt jelenti, hogy a gólok számának két gól alatt kell lennie. Általában számos alatt/felett opció van ábrázolva a különböző sportfogadó irodákban. Ezek a lehetőségek a következők: 0.5, 2.5, 3.5, 4.5, 5.5 és 6.5 alatt/felett.

Gól/ nincs gól

Ez a fogadás egy másik érdekes formája, amely nem a győztes eredményre, hanem a gólokra összpontosít. A „gól” opció azt jelenti, hogy mindkét csapat gólszerzésére fogadsz. A „nincs gól” opció azt jelenti, hogy arra a lehetőségre fogadsz, hogy az adott mérkőzésen egyik csapat sem talál a hálóba. Ez a fogadási lehetőség alapvető fontosságú a világbajnoki fogadási esélyeket kínáló fogadóirodák között.

Hendikep fogadás

Ez egy egyedülálló fogadási forma, ahol lényegében előnyhöz juttatod az egyik csapatot a másikkal szemben. Ennél a fogadási típusnál nem furcsa, hogy az esélyeket „A csapat (-1)” vagy „A csapat (+1)” formában ábrázolják.

A mínuszjel azt jelenti, hogy az A csapat egy góllal kevesebbel kezdi meg ezt a meccset, mégis várhatóan nyerni fog. Éppen ellenkezőleg, a pluszjel azt jelenti, hogy az A csapat egy góllal előrébb jár, mégis ők a favoritok a győzelemre. Az alatt/felett fogadásokhoz hasonlóan ennek a fogadási típusnak is sokféle változata létezik.

Szöglet

Ez egy másik fogadási lehetőség, amellyel minden bizonnyal találkozni fogsz a világbajnoki fogadásokat kínáló fogadóirodák között. Ez viszonylag magától értetődő. Ebben az esetben arra fogadsz, hogy mi lesz a szögletek kimenetele a mérkőzés végén. Kétféleképpen lehet szöglet fogadást tenni – ha az egyes csapatok szögleteire, vagy a teljes mérkőzés szögleteire fogadsz. Gyakran a világbajnoksági esélyeket 7,5, 8,5, 9,5, 10,5, 11,5, 12,5, 13,5, 14,5, 15,5 és 16,5 szögletként adják meg.

Gólszerző

Ez egy olyan fogadási lehetőség, amely viszonylag új a fogadási színtéren, de széles körben elérhető a világbajnoki fogadási esélyeket kínáló fogadóirodák között. Ebben az esetben arra a játékosra fogadsz, akiről úgy gondolod, hogy gólt szerez majd a játékban. Ezen a világbajnokságon valószínűleg az összes felsorolt játékost meg fogod találni.

Félidő/teljes játékidő

Ez egy egyedülálló fogadási lehetőség, ahol arra fogadsz, hogy melyik csapat nyer a félidőben, illetve a teljes játékidőben. A legtöbb sportfogadás esetében a következő módokon találod meg: 1/1, X/1,1/X, X/X, 1/2, 2/1, X/2, 2/X. Ezek mind lehetséges félidős/teljes játékidős lehetőségek. Ha például 1/1-re fogadsz, ez azt jelenti, hogy arra a lehetőségre fogadsz, hogy a hazai csapat nyer a félidőben és a teljes játékidőben is. Másrészt, ha mondjuk 1/2-re fogadsz, ez azt jelenti, hogy arra a lehetőségre fogadsz, hogy a hazai csapat nyer az első félidőben, a vendégcsapat azonban a teljes játékidő győztese lesz.

Döntetlen nincs tét

Ez egy stílusos, mégis biztonságosabb módja annak, hogy egy csapat győzelmére fogadjunk, azonban egy kikötéssel. Ha egy csapat esetében „Döntetlen nincs tét”-re fogadsz, ez azt jelenti, hogy ha a csapat végül döntetlent játszik, akkor a téteket visszafizetik.

Tehát a téted megmarad, ha az adott csapat döntetlent ér el, de a játék nem számít bele a várt győzelembe. Másrészről, ha a játék az adott csapat veszteségével zárul, akkor elveszted a tétet.

Pontos eredményre fogadás

A világbajnoki fogadások során ez az egyik fogadási lehetőség, amellyel valószínűleg találkozni fogsz. Ebben az esetben arra fogadsz, hogy mi lesz a végső pontszám ezen a mérkőzésen. Minden fogadás a rendes játékidő végére kialakuló eredményen alapul.

A 2022-es világbajnokság esélyei

Ebben a részben megnézzük a fő világbajnoki esélyeket, különösképpen a határidős piacon. Íme a népszerű határidős fogadások, amelyekkel a legtöbb nagy sportfogadási irodában találkozhatsz.

Világbajnoki győztes esélyek

Könnyen lehet, hogy ez a legnépszerűbb nyereményszorzó a határidős piacon, amelyre a különböző sportfogadási irodákban fogadhatsz. Ez a lehetőség akkor hasznos, ha világbajnoki előrejelzésekre szeretnél fogadni arra vonatkozóan, hogy ki nyeri meg a világbajnokságot. A világbajnokság fogadási esélyeit kínáló fogadóirodák többségében Brazíliát favorizálják, akinek esélye van a világbajnokság megnyerésére. Másodikként szorosan követi őt Franciaország, mint címvédő.

Az Egyesült Államok meg sem közelíti a kedvenceket, de számíthatunk rájuk, mint az egyik ismeretlen képességű csapatra, amelynek esélye van a 2022-es világbajnokság megnyerésére.

Csoportköri nyertes esélyek

A bukmékerek többsége, amelyek ezt a lehetőséget képviselik a piacaik között, különböző szorzókat adnak ki az egyes csoportok lehetséges nyerteseire. Így például felderítheted a világbajnoki B csoport esélyeit, és fogadhatsz arra a lehetőségre, hogy az USMNT lesz a csoport élén. A várt esélyek csapatonként változnak az egyes csoportokban. A nyereményszorzók leginkább a csapat formáján és nagyrészt a felálláson alapulnak.

Aranycipős győztes esélyek

Ez is egy olyan lehetőség, amelyet nagy valószínűséggel megtalálsz a legtöbb bukmékernél, aki esélyeket kínál a világbajnokságra. Ha a világbajnoki jóslataid azon alapulnak, hogy szerinted ki fogja a legtöbb gólt szerezni a versenyen, akkor ez a tökéletes fogadási forma a számodra!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!